Chablis – og den lille døren til kjelleren

Kjørte gjennom øsende regn fra Chalon sur Saone i dag, tordenværet fra i går gikk over til bare regn, som varte lenge. Nå har vi vært i byen et steinkast unna, og spist pizza og drukket Chablis, selvfølgelig. Chablis i Chablis er som champagne i champagne, det går godt til alt…
I morgen blir det forhåpentligvis sol igjen, selv om yr.no ikke mente det tidligere i dag,.. Og da blir det sykling og litt innkjøp til kjelleren. Da må vi inn døren på bildet, og ned i Cave de Connaisseur fra 1400-tallet, som vanlig… 🙂 Vi tar med oss grand cru og premier cru, og 2005 og 2001 var gode år. Viktig å få smake, og handle hos produsenter, ikke hos de som selger for flere. Dette blir kanskje siste vinstopp, hvis ikke vi stikker innom Irancy, som på søndag feirer sine første 10 år som AOC-status. Litt vinfesting er alltid kjekt. (AOC = appellation origienne controlle) Klem hjem:)

 

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s