Dagens vinkjøp, og et lite problem…

Vi var litt rundt omkring, og endte med en grei pakke tror jeg. Grand cru Valmur 2006 fra William Fevre, Grand cru Vaudesir 2004 fra Pascal Bouchard, så var vi innom Louis Michel, og kjøpte Premier cru Vaillons 2006, og Grand cru les Clos 2007. Det meste skal lagres, lenge. Men vi fant også ut av vår Les Preuses fra 1989 må drikkes nå, dvs, når vi kommer hjem og finner en anledning!
Alltid kos i Chablis, for det er greit å gå og smake, folk er hyggelige og forteller masse og svarer på dumme spørsmål med et smil. Og vi var over silkebrisne-stadiet lenge før lunsj. Vanligvis må du smake deg gjennom hele repertoaret selv om du har en idé om hva du vil ha på forhånd. For de liker å høre hva du syns. Så dette er plassen om du vil lære masse om vin på kort tid. Hvis du kan fransk jaffal. Kos også at vinmarkene er her, ikke mange kilometer vekke, og de som jobber med vinen tar med seg sine rare traktorer som ser litt monsteraktige ut, til byen for å lunsje i siestaen.
Når vi kjøper så mye, får vi alltid litt på kjøpet… Det er kjekt. Men vi er pirkete på disse 80 flaskene som det er lov å ta med hjem. Og har jo kjøpt litt for å drikke på veien i tillegg. Så nå har vi to cremant’er, en st. Joseph, en Crozes Hermitage rød og noen hvite, en petit chablis, tilsammen 12 flasker vi må få ned før vi reiser hjem 2 august. Hvis ikke noen kjenner noen som ikke tar med seg kvoten og skal med fjorcat’en samme dag…
Hele vinruten vår får et eget menypunkt på bloggen når jeg komme skikkelig på nett. Men årets i korte trekk: Tribaut i Haute-villiers champagne
Paillac utenfor Bordeaux
Tain l’hermitage
Chablis
Utenom dette, har det gått litt i cava brut nature, Kriter cremant fra bourgogne og diverse lokalt. Smakt en del spennende nytt også. Javel… Tid for en sykkeltur! Forbrenne litt druesaft… 🙂

 

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s