Internasjonalt campinghverdagsliv – drøyt seks uker på tur

Vi ser mye på tur! Campingvognen på bildet er kanskje i særeste laget, men sikkert en morsom løsning for de som har den! I hele tatt, campingplasser er kjekke steder, ingen andre plasser finner du så mange nasjoner samlet, og vi kommer i snakk og. Mest eksotisk er kanskje australiere og new sealandere, som er på langtur. Irer er også sjeldne, og i går kom en bil og campingvogn fra Marokko. Mye å se altså!
Campinglivet går seg til. Fra til vanlig å bo inne i et svært hus, til å ha alt vi egentlig trenger på seks meters lengde og drøyt to meter bredde. Vi har do og dusj og kjøkken, stue og to store senger. Overgangen fra hus til bil går fort! Litt verre andre veien. Jeg har for eksempel glømt alt om vaskemaskin og tv. Hadde vi hatt hengerfeste kunne vi kanskje hengt på en slik som på bildet. Bak vaskemaskinen hadde de komfyr og mikrobølgeovn… Jeg bruker den oransje baljen, hiver i litt klær og såpe, og lar det riste noen mil, så er det greit.
Vi bruker en del tid på å planlegge hvor og hva vi skal, og har med oss et lass med bøker. Vinbøkene er kanskje de mest brukte, men kart er veldig viktig og, om du har aldri så mange gps’er. Reisehåndbøker og campingbøker er også bra, vi har et skap med bare bøker.
Men ikke alt kan planlegges, regn er kanskje det verste, i hvert fall når det holder på i dagevis. Så alle nasjonale vær-nettsider er lagret på telefonen. Yr treffer ikke alltid like godt i utlandet.
Noe går alltid galt. I år var det gassventilen som røyk, vi lurte fælt på hva som smalt når vi kjørte, den spratt rett og slett av, av seg selv. Løsningen ble å få montert fransk slange og kobling, for norske flasker og ventiler får vi bare tak i der, og i Danmark. Så nå har vi tre tunge gassflasker i bilen… Etter at vi kjøpte champagne-sykkelen min (i Champagne) røyk en arm på sykkelstativet, som jo bare er beregnet på to sykler. Etter mye om og men klarte vi å fikse det og, i Zarautz, og nå passer vi på å surre godt i tillegg til å feste i selve stativet. Vi har en liste over ting vi burde hatt reservedeler til, håper vi kan klare å huske det til neste lange reise!
Vi er i Bremen nå, reiser til Klim strand i Jammerbugten i morgen. I dag blir det en bytur, og nok en god sykkeltur og, på meg jaffal!
Så dette var noen betraktninger på morgenkvisten, ligger og venter på at Bjørn skal våkne:)

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s