Italia

Vi har ikke reist så veldig mye i Italia, men funnet noen flotte steder. Vi har vært mest i nord, området rundt Verona, Lago di Garda, Lago Maggiore, Milano, Syd-Tirol samt kysten i Liguria.

Cinque Terre (2012) var lenge et mål, det var fantastisk også. Vi bodde i utkanten, i en liten landsby som het Deiva Marina. Det var kun en avstikker fra hovedveien langs Middelhavet i Liguria, og en avstikker jeg ikke hadde likt å kjøre med en større bil…

En annen fantastisk by var Verona, hvor vi bodde «på haugen», på en campingplass som egentlig bare tok i mot fotturister. Vi rygget inn på en bitteliten plass, og det tordnet. Det ga oss en utrolig forestilling der vi satt med en flaske vin og så utover byen. Verona er på UNESCOs World Heritage -liste, noen husker kanskje Shakespeare’s Romeo og Juliet, som foregår her. I tillegg har byen en arena, hvor de store artistene opptrer.

Monza var også spesielt for oss. Bjørn fikk en dag med Ferrari og Lamborghini i bursdagspresang hos Puresport, det tilfredsstilte forventningene, for å si det slik. Han koste seg. Det gjorde jeg også, med kamera 🙂

Kjøring i Italia er veldig greit. Tempoet er helt ok, temperamentet også, i alle fall der vi har vært, langs Rivieraen og i nord. De fleste motorveiene er utrolig flotte, og koster bittelitt. Det er verdt det! En og annen flott Ferrari eller Lambo kommer kanskje litt raskt bakpå, men det skjer da overalt. På campingplassene er det trangt! Vår «lille» bil (i norsk målestokk) er stor på italienske campingplasser, og i tillegg kan det være vanskelig å parkere på noen steder. Kjører du stor bil, er det viktig å bestille på forhånd, samt sjekke om det er plass til deg. Velger du stellplasser, kan du ikke regne med noe særlig armslag, bilene står tett i tett.

Men folk er hyggelige. De fleste snakker engelsk, og er generelt interessert i å ta kontakt. Etter et par opplevelser med språkmisforståelser, har vi med oss et stort Europakart. Da er det lett å forklare hvor vi kommer fra, hvor de kommer fra, hvor folk skal og har vært. En ice-breaker, rett og slett. Etterhvert har interessen for språk blitt større, og RadioLinguas nedlastninger på flere språk, også italiensk er til god hjelp.

Vi har også hatt noen flotte vinopplevelser i Italia, det kjekkeste var nok besøket hos La Giaretta i Valpolicella. Der lager de verdens beste Amarone.
Bilen vår, Wingamm, er italiensk, og en av grunnene til at vi var i Verona. Her fikk vi se hvordan de laget bilene, det var spennende. 

Campingplasser vi har besøkt i Italia:
Savona i Liguria.
Lago di Garda turistfabrikk, men høy standard.
Verona hvor vi måtte rygge inn… trangt!
Saltaus nær Merano i Syd-Tyrol.
Maccagno, Camping Lido på østsiden av Lago Maggiore, Lombardia. Fantastisk plass med badeplass og alt du kan tenke deg. Liten by, gode restauranter.
Milano, Camping Milano, verste myggplass vi har vært på, selv om de drev med spraying.
Camping Fornaca al Mare, Deiva Marina, Liguria, paradis. Enkelt og greit.

Hvis du vil bla i alt vi har skrevet fra Italia, klikk på lenken. 

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s