Spania

Zarautz
Zarautz

Spania er flott! Bobilreising i Spania har gitt oss en annen oppfatning på dette fantastiske landet. Det er stor forskjell på å vase rundt middelhavskysten, og få nordavinden i håret i Biscaya. Vi har nok i hele tatt fått sansen for Europas vestkyst. Så det kommer mer herfra!

Et år gikk sommerturen vår helt til Portugal. og vi hadde det litt travelt. På vei bort, kjørte vi hovedveien fra øst til vest over enorme sletter. Det var utrolig varmt, og fantastisk flotte veier. Vi stoppet i La Rioja, Haro er den viktigste byen der.  Jeg sykla og stjal druekart;)

Kysten i nord er veldig spennende. Forskjellene i språk og kultur er viktig når du kommer til Baskerland, eller Euskadia. Litt pussig også at så godt som alle byer har forskjellig navn på de to språkene, det krever logisk språksans utenom det vanlige for å forstå sammenhengen. Bilbao er Bildo, San Sebastian er Donostia. Fascinerende.

Paella
Paella

Zarautz ble vårt paradis. Vi kom til en flott campingplass, ble lost ut på kanten til verdens beste utsikt av en veldig hyggelig mann. Så tenkte vi at vi ikke trengte å reise mer. Noensinne. Vi gleder oss veldig til å komme tibake hit! Kysten langs nord har blitt grundig besøkt, til Bilbao i alle fall. San Sebastian og Iruna er kult. Landskapet er flott, og området langs grensen mellom Baserland og Frankrike morsomt. Svingete veier, høye topper, fantastisk utsikt.

Guggenheim, Bilbao
Guggenheim, Bilbao

Vi har reist en del i Pyreneene også, både på fransk og spansk side. Det er også slikt som trenger gjentakelse, i alle fall for sykkelgale meg. Ainsa langt oppe i fjellene er en fantastisk middelalderby, verdt en titt om du er i nærheten.

Reising i Spania er enkelt og greit. Språk er en utfordring, og noen ganger kan folk virke litt «korte», med sine enkle «Hola». Det er viktig å tenke på at spanjoler er omtrent like opptatt av høflighetsfraser som franskmenn. Så pøs på med «pro favor» og «gracie» og smil, så bli alle blide. (Det er ikke tull).

Andorra hadde egentlig fortjent en egen side her, et morsomt lite land, hvor vi har kjøpt hele to robotstøvsugere… (nerdete, I know).

Her finner du alle innlegg fra Spania.
SPANIA, campingplasser:
Haro Rioja Rioja Rioja!
Gran camping Zarautz Knallplass! Utsikt og solnedganger, kjekke folk og flott strandby.
Camping L’Ainsa, flott by!

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s