Over og under

… Og rundt omkring! En utrolig flott tur, fra Avenches, sørover mot Lausanne, langs Lac Leman (eller Genfersjøen, alt ettersom) forbi Montreux, over St. Bernard, til Aosta, oppover dalen og under Montblanc, som er Europas høyeste fjell (bildet). Så har vi stoppet for kvelden i Annecy, i Haut-Savoie, Frankrike, og ser fram til flott bytur i morgen.
Ble altså tre land i dag, og enorme mengder natur…
To høydepunkt på dagen, da vi stoppet for å fylle diesel i en liten fjert av en landsby i Sveits, kom en mann syklende, studerte bilen nøye, tok en ekstra runde, og sa "Ahhh, Norvege! Welcome!" før han sykla videre. Sånn har hele Sveits vært, utrolig imøtekommende, kjekke folk, smil, og bare fine ting:)
Dagens andre høydepunkt, kaffe! Siden vi har en italiensk designerbil, syntes vi jo at vi bare måtte ha en espressomaskin i bilen. Så vi kjøpte en Nespresso, som er en bitteliten dings som mates med små doser med kaffe pakket i morsomme beholdere med forskjellige farger for hver kaffesort. Kule greier! For å få tak i sånne, må du bestille på internett, være medlem i klubben, og det er jo hipt og kult, men ikke særlig praktisk, når vi bare kan bestille til hjemmeadressen, og så at det trengtes rasjonering på bobiltur. Det er Nestle som lager konseptet, og jeg kom plutselig på det, er ikke det sveitsisk? Sjekka kaffepakken, og joda, fra Paudex, en forstad til Lausanne. Som var på veien vår i dag. "Sikkert Nestles hovedkvarter og administrasjonsbygg, sa Bjørn, litt betenkt. Vi svingte mot Paudex, og dumpa rett på Nespresso-huset, som var en kaffedesignerboutique, med alt det går å ønske seg av nespressokaffe og tilbehør, uten å måtte bestille på nettet! Så nå er vi berget! Bortsett fra en liten skuffelse over at det faktisk er sveitsisk kaffe vi drikker, og ikke italiensk… Skal overleve den:)
Nå er det vin fra Haut-Savoie på bordet, fred og ro på den kommunale campingplassen, og litt torden utenfor. Tidlig kveld kanskje, og vi har det fint!

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s