Flere byer i Belgia?

Vlanderen, Vallonia og Brussel er tre halvdeler av Belgia, sånn omtrent. Barle Herzog er en av mange belgiske enklaver i Nederland. Bortsett fra en stor og mangfoldig innvandrergruppe som bor i den ene delen av Brussel, består landet av katolikker, som stort sett er fransktalende, og kalvinister som snakker flamsk. Noen snakker selvfølgelig nederlandsk eller frisisk og. De fleste snakker flere språk enn ett. Jaffal om de følger med på skolen. Engelsk er for de fleste de tredje eller fjerde fremmedspråket. En tyskspråklig minoritet holder til i Belgia, det ble sikkert bare sånn. Disse får støtte fra staten til blant annet bevaring av eget språk.
Er det rart de har regjeringskrise omtrent hele tiden? Av og til lurer jeg på om hver familie har sitt eget politiske parti…
I tillegg har de Europas verste motorveier.
Etter dette er det kanskje ikke fullt så spennende å ramse opp byer i Belgia…

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s