Rolig morgen i Bremen

Vi rakk fram seint i går kveld, og sto utenfor camping am stadtwaldsee, de har veldig fin plass utenfor for de som bare vil fylle og tømme, overnatte og hive to euro på strømautomaten. Nå har vi flyttet oss innenfor, spist frokost, og slapper av.
Var utrolig kul dag i går. Selvom vi ventet lenge, var det så definitivt en opplevelse som svarte til forventningene. Kom etterhvert flere tusen til vårt veikryss, hvor vi selvfølgelig parkerte omtrent midt i, og spennende å se på VIP’er, følgebiler, fotofolk på motorsykler, tv-kameraer, politi og gendarmerie. Syklister på tur ble omtrent kryssforhørt, og fikk ikke gå i løypa, en gammel mann på sikkert over 80 kom på sin racer, med utstyr godt som en proff, og forsto ikke hvorfor han ikke fikk sykle. Han hadde ikke fått med seg at det var le tour, og var litt snurt.
– Jeg sykler her hver søndag!
Gendarmen beklaget, ikke noe å gjøre med, c’est le tour de france!
Le caravanne tok sikkert nesten en time, folk hyler hysterisk på carrefoouuur! Eller cofidis, eller ett eller annet forsikringsselskap, eller pølseselgeren. Belønning er å få give-aways, ei avis, en refleks, en lue som blir kastet fra bilene, og som publikum kaster seg over… Vi fikk aldeles krampelatter, helt sprøtt. Etter det var det venting igjen. For franskmenn er dette en stor utedag, grilling, picnik, stoler og bord var med. Så ventingen gikk litt fortere. Da løpet startet fra montereau-fault-yonne, gikk snakket og forventningene steg, flere og flere tour-biler freste forbi, Thomas Alsgaard tutet og vinket på oss, (vi hadde med flagg) og når syklistene endelig kom rundt vårt hjørne, fulgte de tett etter et LASS motorsykler og de røde bilene. Og det gikk sinnsykt fort! Feltet var samlet, så det var over på 40 sekunder, maks. Så fulgte flere biler, ambulanser og politi, og så en bil med to menn som plukket ned tour-veiskiltene. Han ga oss et, un souvenir pour vous. 🙂
Kjempekult… Neste år må vi finne en bakkeetappe!
På vei nordover så vi flere forventingsfulle publikummere, en av motorveiene nær paris var stengt for løpet. Hadde lyst å stoppe! Champs elysee-biten så vi på et dårlig tv på en veikro utenfor Lille, før vi kjørte gjennom både Belgia og Nederland uten å stoppe. Grei trafikk og god fart. Jaffal før trailerne kom på veien i 23tiden. Og vi rakk altså de 866 km på en ettermiddag og kveld.
Det er kanskje det som har slått meg mest på denne turen. Avstandene er ikke såååå store. Paris – Hirtshals på en dag er greit. Fra Kristiansand kan du rekke San Sebastian i Spania kvelden på dag to, inkludert ferjen. Fotoboksene knipser stort sett når vi kommer, ikke fordi vi kjører for fort, men på grunn av høyden, antar sensorene at vi er over 3,5 tonn, og da gjelder andre grenser. Men det er fint lite grisekjøring på oss, cruisekontrollen ligger vanligvis mellom 110 og 128, og det er greit.
Nå har Bjørn vasket vekk en million splætta insekter på fronten fra i går.
Vi skal til byen, og så blir det hav og himmel på Klim stand camp i morgen.
Klem hjem:)

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s