Hautes Medoc og Uppsala

Det er ikke så lett som det høres ut til, å kjøpe vin i Frankrike. I dag reiste vi fra Royan til Medoc, som er halvøya som har Bordeaux inni kroken. På begge sider av utløpet av elven er det flotte vinmarker, og kanskje det mest eksklusive av røde viner landet har å by på. Vi var altså på vestbredden og etter å ha forsøkt noen vingårder som enten bare solgte til profesjonelle, var stengt for besøk, eller var åpne for besøk men bare ikke til stede, endte vi hos Pascale som tok hjertelig i mot oss, sammen med sin lille vofse, som også likte besøk. Vinen til Chateau Fonbadet har fått veldig gode omtaler både nasjonalt og internasjonalt, og vi fikk med oss fire flasker fra 1995, 12 fra 2002 og 6 fra 2007, som ikke var et spesielt godt år i området, men som Pascale sa var meget godt akkurat for dem. Om det er bra, vil vise seg om 10-15 år… Chateau Fonbadet er i Pauillac, og anbefales. Snakket om det i dag,.. Vi har bøker om druer, om viner, men ingen om hvordan man går fram, så kanskje det er det neste i samlingen…
Nå har vi parkert utenfor Bordeaux og skal ta en bytur. I morgen er det vel en viss mulighet for at vi camper i San Sebastian. Og Uppsala, det var navnet på hunden… 🙂

 

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s