Principa d’Andorra

Det er egentlig litt vanskelig å beskrive Andorra. Det er høyt til fjells, lite, med masse trafikk, supermarkeder som får taxfree’en på Kastrup til å se ut som en mix-kiosk, og mye turister. Designbutikkene er overalt, men prisene er ikke veldig lave, en god cava koster kanskje et par euro mindre, elektronikk er nesten like dyrt som i nabolandene, så jeg antar det er sprit og sigaretter som gjør at folk kommer hit, stort sett. Mange kommer for å handle stort, og drar med seg flere handlekorger gjennom kassen, og det lønner seg sikkert. Det er tollfrihet/momsfrihet som gjør at dette er populært.
På apotekene er nesten alt reseptfritt, det er også litt rart, i forhold til strenge Norge.
Hovedstaden, Andorra la Vella, er vertsby for mange ambassader, den chilenske er kanskje det mest eksotiske, og har i tillegg flere festivaler, klovnefestivalen hadde kanskje vært litt kult å få med seg, for ikke å snakke om «Salt Cod Day»! Det må vel være bacalau de snakker om da.
Alle lekeplasser er på tak eller innegjerdete områder, de bygger alt i høyden, og fjellene i og rundt byen minner om Odda, bortsett fra at det er ganske mye stillere der. Turistbrosjyrene nevner såvidt litt romerske minnesmerker og naturen, men det er vel neppe det som gjør det store utslaget for landet som turistmål.
Men det er morsomt å ha vært her! I morgen (lørdag) reiser vi videre, er litt hikke i bloggingen, for vi har ikke pakkedatatilkobling via telenor her, og kan ikke sende epost. Så det kommer flere innlegg på en gang…
Det finnes noen få åpne trådløse nettverk, så vi såvidt har svinset innom, og synd at det er et gode som er ulovlig i Frankrike. Turen går mot Gap i Haute-Alpes, og Tour de France. Vi skal somle bortover.

 

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s