Vinterfølelse, men vi gir oss ikke!

Det er utrolig hvor mye det går å bruke bobil til, året rundt. Siden vi bor på landet, er bobilen knallbra alternativ til å overnatte på hotell eller hos venner, hvis vi skal ut på noe. Ingenting overgår å ha med sin egen seng. Det blir også en del seine kveder på jobb, for min del, og da er det også veldig greit å kunne droppe hjemturen, og få litt mer ut av dagen.

Dette er fra nyttårsfeiring 2008/2009 i Danmark. Rene julekortet!

Nylig var yngstejenta på Haukeland for en operasjon. Da var bobilen kjempegrei, vi kunne ta turen både opp og ned i eget tempo, og sparte både penger og ulempe med overnatting på hotell. Parkering på Haukeland i Bergen koster 210 kroner, hotellet koster 800 kroner mer per døgn.

Vi reiser på turer også. Slekt i Odda, og lysten til bare å ta en tur, er nok til å få oss på veien.

Når bilen er parkert hjemme, står den på landstrøm hele tiden. Blir det minusgrader, tømmer vi vannet, da er det viktig å huske å få tømt pumpe og ventiler skikkelig også. Selv om det står en varmeovn på hele tiden, kan det hende at det fryser i bunn av tanker og slikt om det er noe vann igjen.

Ofte er det slik på vinteren at campingplasser er stengt, og det er mer opp til tilfeldighetene hvor vi står. Da blir det ofte uten strømtilkobling, og all varme er gassbasert. Det kan gå mye gass når det er kaldt. Mens vi klarer oss med en flaske på fire varme sommeruker, går det kanskje en hel flaske på en helg i minusgrader. Så det må vi alltid huske på.

Første sesong i Wingamm’en var 2008, så vi har kjørt den fem somre, og drøyt 70.000 kilometer. Tanken på å parkere den i vinterhalvåret, er fjern. For oss er dette en helårsgreie, og vi trives like godt i bilen hele året. Praktisk er det også. Nå er det snart dekkskift-tid og så står Odda-tur og bursdagsfeiring på kalenderen midt i november.

Ingen grunn til å parkere 🙂 God bobilvinter!

 

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s