Hva er det med unger og danskebåten? (Og foreldrene?)

I morges begynte lastingen av Fjordcat klokken halv fem. Vi var ganske tidlig ombord, men før oss, var et lass unger kommet inn på buffetrestauranten. Og lenge før båten gikk, hadde de søte små proppet seg (ved hjelp av foreldrene) med masse brus, blandet alle sortene i et glass, kjeks, kake, og så videre. På Superspeeden er det softismaskinen du kan forsyne deg sjøl av som er den store hit’en.
Så går jo båten. Og så kommer bølgene. Først er det bare morsomt, for disse uberhypre småtassene å sprette rundt. På restauranten og over hele båten… Det varer vanligvis ikke så lenge. Jeg skal ikke beskrive detaljer… Men det er helt utrolig hva en så liten mage kan inneholde…
Etter at ting har roet seg omtrent halvveis over skagerak, skal alle se på film, eller spille på iPaden til mor. Far blir sur over spying i tastaturet, mor blir sur på far. Pcer og padder skrus høyere og høyere etterhvert som ungene blir bedre og krangler om hva som skal ses på og hvem som skal spille. Mor går i taxfree og far må røyke…
Siden det er ferie, er visst alt lov.
For oss voksne går sympatien til foreldrene, men ikke bare sympati, egentlig. Noen gjør disse båtturerene til en vond opplevelse for både seg sjøl og andre.
Da jentene var små fikk de ikke spise i hele tatt før eller under overfarten. Ikke fikk de brus heller. Eller is… I ballbingen hadde noen allerede spydd, så den var off limit…
God tur, alle småbarnsforeldre! 😉

20130628-212721.jpg

2 kommentarer

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s