Belle-île-en-mer

I dag har vi vært på utflukt. Sør for Quiberon ligger det tre øyer, to små og Belle-île-en-mer, som ikke er så veldig stor den heller. 
På vinteren bor det omtrent 2000 personer her, fordelt på fire kommuner. Om sommeren er det sånn omtrent 33000 flere. 

Kunne godt vært her om vinteren og jeg, egentlig. 

Inntrykket da vi kom var helst litt heseblesende og vi lurte på hva vi hadde funnet på. Ferjebyen Le Palais er den eneste byen, de andre er bare samlinger med hus. 

Men Le Palais altså, smale gater, fiskemarked og allslags andre markeder, torg, sjarm. Alle skulle samme vei, til bilutleiefirmaet for å hente twingoen sin. (Ferja tar 395 passasjerer). Etter å ha fiksa papirene, skulle alle kjøre ut med minibuss for å hente twingoene, og så skulle alle kjøre i kø tilbake til byen for å finne igjen familiene sine. Omtrent så hysterisk var det. 

Men så! Ut på landet. 

Så fantastisk flott det var! Og så rolig! Øya er omtrent 15 km lang og kanskje seks km bred. Veiene er tilsvarende smale. Med innlagt lunsj og en del bildepauser var det omtrent passe for både oss og twingoen.

Galette til lunsj 🙂  

   

For twingo-interesserte, Bjørn opplyser at det er en 2015-modell, med hekkmotor og bakhjulsdrift, laget hos Renault i Nove Mesto i Slovakia. (Den der skiplassen). Kjekk liten bil. Nesten samme som Smart.   

Etter i dag er vi overbevist. Verdens flotteste strender er her. 

   
   
Det blåeste havet, sand som gull. Grotter og klipper og akkurat passe bølger. 

Vi leide twingo, i stedet for å ta med sykler. Bilen kosta 67 euro å leie for dagen, sykler tur-retur på ferja kostet 72. Ferjeturen tar 45 minutter. 

Slutten av dagen gikk med på å sjekke slusekøen med seilbåter, morsomt! Havnekapteinen med egen hund vakte også oppsikt:) 

   

     
Vel verdt turen 🙂

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s