Tyskland – et annet land

Vi beveger oss sakte nordover. I dag er vi i Köln, egentlig er det bare såvidt over grensen fra Belgia. Og som alltid når vi passerer noen grenser, er det snakk om forskjeller. 

Det første vi oppdager er kjørekultur. Autobahn er en egen verden, hvor alle hemninger og all dannelse legges vekk. Bilene jager og jages og det kan være ganske heftig! Vi har ofte lurt på om dette er den eneste arenaen tyskere har hvor det går an å avreagere. Utenom nakenbading i parker og sånn. 

Tyskland har masse regler, og er i hele tatt ganske firkanta. Eller kanskje det er en dum fordom? 

En annen ting er språket. Masse skarpe kanter der og. Fransk med sine mange vokaler og avrunda hjørner, og tysk med masse «K»er, «R»er og «H»er… Søppel på fransk er «poubelle», ganske stilig ord, snilt liksom! 

Menmen… 😉 

  
Vi er nå her og skal kose oss! Camping Berger ligger på 681 rheinkilometer, altså så langt til havet. Vi sitter 15 meter fra bredden og ser på skipene som går opp og ned elven. De er store! Kjekt å se på! Like borti her er Kölner Dom, vi ser så vidt tårnene. I morgen blir det bytur:)  

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s