Air condition og trekkspill

Vi bor like ved en nederlender som har tatt med seg vindmåleren og trekkspillet på tur.  Det er stadig nye turister som kommer hit, de fleste stikker igjen morgenen etter, men mye rart og se altså!

Akkurat nå er jeg overlykkelig over vår airconditiondings som gir oss litt pusterom. Jeg vet at jeg sa i går at det var varmt og deilig. Men nå nærmer det seg nok 40 og vel så det i solen, og 35 i skyggen. Da holder det egentlig, og vi kan stikke inn og kjøle oss ned når det er for ille. Og ikke minst, sove godt om natten! Uten å høre noe som helst til trekkspillet. Den suser litt, airconditionen, og det er helt OK. 

Vi har allikevel vært på sykkeltur inn til byen i dag og. Og sett mer på katedralene. Det er mange av dem her, selv om det er den store som er den flotteste. Det er ganske sært å tenke på hvor mange år de har brukt på å sette opp disse svære byggene, og hvor enorme de var når alt rundt var småhus med dårlig standard. Det ble en del bilder, for å si det sånn… De holder på å restaurere, det er sikkert et arbeid som aldri stopper. Men her var det spennende å se forskjellene. Opprinnelig var katedralen okergul inni, ikke granittgrå, som en skulle tro ved å se på delene som ikke er restaurert enda. 

Jeg er litt enig i at den er «vakker», som det står i guideboken. Men det har vært en del andre som kanskje har vært mer interessante og se på. 

Uansett, Chartres anbefales, flott by, fin camping. I morgen går turen videre, til Beaugency, og vi starter egentlig på vår reise nedover elven Loire. Masse fin vin, mye å se på. Og så blir det litt kaldere de neste dagene. 

Imponerende når alt er lyst innvendig.
Forskjellen på restaurert og ikke.

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s