Hamburg, Dannewerke og gamle Gorm

Vi overnattet på IKEA i Nord Schnelsen, campingen bak den store parkeringsplassen. I går ble det bytur, men strengt tatt ingen store høydepunkt. Litt vanskelig by, litt langt med buss og bane. Men kos å dra på besøk til kjente å få kake! 🙂 

I dag reiste vi nordover, stoppet ved Danevirke, som er en gedigen mur på tvers sør for grensen. Den ble bygget og vedlikeholdt i mange hundre år, for å beskytte danskene fra slaverne og germanerne i sør. Funket bra det, helt til 1864. 

Så ble det litt sjåpping på grensen, før vi stakk videre til Jelling. Til i morgen har jeg bestilt Gorm-brød, så får vi se hvordan dette går! Det var nemlig navnet på kongen som kristnet Danmark og som holdt til akkurat her. Så vi skal sjekke ut Jellingsteinene i morgen! 

Årets sommereventyr nærmer seg slutten, men vi holder koken til ferja går hjem 🙂 

Her er litt bilder! 

Volden på Danevirke, bygget og vedlikeholdt siden 600-tallet
Bjørn på Danevirke
Valdemars mur
På besøk hos Christel og Philipe
Hamburg. U-bahn
Hamburg

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s