Var dette greit da?

Nettstedet http://www.regnr.info har bildet av bobilen vår med sin nettstedsadresse på bildet jeg har tatt, av bobilen i hagen her hjemme.

Jeg har ingen ide om hvordan de har fått tak i bildet, det er neppe utenkelig at de har automatisk skanning av nettsider etter bilder med bilskilt. Synes DU dette er greit? Vi gjør ikke det.

Nettstedet er satt sammen av informasjon som for så vidt er offentlig og tilgjengelig, og selv om det kan være kjipt at det ligger ute at det er pant i en bil, eller om du ikke har betalt årsavgiften din… Men det er altså bildet jeg reagerer på. Kanskje vi bør sende en faktura med frilanssatser for foto? Hva syns du?

 

OPPDATERT: Jeg sendte e-post om at dette ikke var lov, og ba dem fjerne bildet. Samt at neste e-post ville inneholde en faktura på frilanshonorar for bildet. Da kom det er svar, om at jeg hadde lagt inn dette sjøl, at de aldri hadde gjort noe, og at i så fall måtte politiet få en anmeldelse om de skulle endre noe… En ganske sint e-post egentlig. Men dagen etter fjernet de bildet da.

11 kommentarer

 1. Hei, jeg har samme problem med et uautorisert bilde av en bil – men nå er det ingen kontakt info på nettsiden lenger, noen tips om hvordan man kommer i kontakt med vedkommende ?

  Liker

  1. Her er meldingen jeg sendte, og svaret, øverst:
   Vi stjeler ikke bilder – våre besøkende laster opp bilder og samtidig bekrefter de eierskap til bildet eller at de har fotografens tillatelse til publisering. Vannmerke påføres bildet automatisk etter sensur. IP-adressen til opplaster av bildet kan utleveres til politiet dersom det foreligger rettslig kjennelse.

   26. januar 2018 kl. 13:25 skrev :
   Hei Jeg har aldri lastet opp bildet på vår bil med registreringsnummer EUROPA til denne basen. Bildet er hentet fra http://www.bobilbloggen.no, merket med din logo, og er således tyveri av åndsverk iht Lov om opphavsrett til åndsverk. Loven finner du her: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1961-05-12-2 §3 sier: «Opphavsmannen har krav på å bli navngitt slik som god skikk tilsier, så vel på eksemplar av åndsverket som når det gjøres tilgjengelig for almenheten». Samme lov viser til vederlagsrett for fotograf, rettmessig eier av foto. Bildet av vår bil ligger to steder på ditt nettsted. Jeg krever at det fjernes umiddelbart, seinest innen fire dager fra dags dato 26. jan 2018. Dersom bildet fremdeles ligger der etter fire dager, vil det bli sendt faktura for bruk av bildet uten avtale, for bruk av bildet uten kreditering av fotograf, og for bruk av bildet med egen (din) kreditering. Hvor ille det kan gå når du publiserer andres bilder uten lov, kan du lese om her: http://grunderminds.com/andsverkloven-hvordan-vaere-pa-den-sikre-siden-nar-du-skal-publisere-bilder-tekst-og-video-pa-nett/ med hilsen, Ingeborg Dirdal

   Liker

 2. Tusen takk, da prøver jeg.
  Ganske useriøst å ikke oppgi kontaktinformasjon på en sånn side, men heller lenke til vegvesen.no som tilsynelatende kan indikere at det er en tjeneste derfra.

  Likt av 1 person

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s