Gratulerer med dagen da, Frankrike

Vi har feira dagen i mange små og store byer i dette fantastiske landet. I dag er vi i Saine Foy La Grande. Skulle tro det var en flott og stor by, men det er en ganske så liten, men ganske flott en. En av Frankrikes minste kommuner faktisk, med omtrent 2500 innbyggere.

Elva er La Dordogne, og plasker vi uti, er sjansen stor for at turen kan ende i Bordeaux. Jeg husker fra utstillingene i Cité du vin, (i Bordeaux, anbefales veldig!) at elvene oppover var viktige ferdselsårer. De sendte vin nedover og salt oppover. Dordogne er ikke av de største, så båtene var nok mer flate og lette. Elvene var jo også viktige for vinen, til og med så langt fra Bordeaux som vi er nå, er klassifikasjonen av vinen Sainte Foy Bordeaux, et kvalitetsstempel. Vi testa den i går, og var ganske fornøyde. På supermarkedet ble det mer Bergerac-vin da, som også skal testes, i dag 🙂

Vi blir her endel dager, har leid oss en liten bil som skal ta oss rundt; vinmarker, småbyer, markeder, trøffeljakt, slott, klipper, og mye mer. Henter den i morgen. Så bærer det rundt i grønne, hvite, sorte og burgunder Périgord. Her handler det om mat, like mye som vin. Folie gras, canard, trøffel… Det blir kjekt!

Plassen vi er på drives av et engelsk ektepar, og heter La Bastide. Veldig flott!

Mer kommer! 🙂

Elva er grunn og ganske stri!
Av underholdningen i dag; elvecruise med jazzband 🙂

Stille i gatene før festen begynner i kveld

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s