Perigord rundt forbi

Vi er i matfatet. Folie gras, cassoulet, trøfler og canard… Allslags gode ting. Og vi er mette hele tiden! Dette området i Frankrike har masse å by på. ( Lang bloggpost, bla nedover etter bildene!)

Vi har parkert for ei uke, og har spandert på oss en leiebil, slik at vi kan parkere absolutt alle steder vi tenker at det er noe å se på. Det er helt ok, å kjøre litt med AC på full guffe, i dag er det 36 grader her.

I går var vi i La Roque Gageat, en by som er rett og slett inni fjellveggen. Morsomt å se, selvfølgelig veldig bratt overalt, men spennende å titte rundt neste hjørne for å se neste attraksjon.

Bare veggene sto ut fra fjellet, inni husene er det hugget ut av steinveggen.
Vi lurte på hvordan folk kom seg til de øverste hul(l)ene i fjellveggen, de går inn i hus etter hus og oppover trapper overalt. Nifst!
Denne byen er en av Frankrikes flotteste, på årlig nasjonal kåring.

Sarlat

I Sarlat ble det kaffe og is. Denne byen har en sentral gate, og rundt denne på begge sider er det smale smau og små ganger og passasjer. Det er en av de best bevarte middelalderbyene og det går faktisk an å gå seg bort. Byen har selvfølgelig stor katedral, og flotte store torg i tillegg.

Stemningen er fantastisk. Vi var der på ettermiddagen, men skulle nok veldig gjerne gått ut og spist på en av de flotte restaurantene inni den gamle byen.

Fra Sarlat
Bygningene er av gul sandstein. For å få mest ut av solskinnet bør en være her tidlig om morgenen.
Fra en av de store plassene.

Spretten type! 🙂

Périgueux

I dag var vi på matmarked i hovedstaden i Perigord. Utrolig mye kjekt å se på, og grønnsaker jeg aldri har smakt på før. Det var selvfølgelig også fisk, ost, oliven, nøtter, trøfler, pølsemaker, slakter og baker… Alt du kan tenke deg. Det ble noen bilder her også! Og et brød med nøtter i. Kunne jo gått og handla her hver dag, men så er vi jo bare to da… 🙂

Et fiskehode eller to?? 🙂
Flott mat og veldig billig er det også! Elsker franske markeder!
Av favorittene 🙂 Vi spiser masse sjømat her!
Utrolig kule sommerdekorasjoner i hele byen 🙂
Valget falt på blått

Lalinde

Sist i dag, ble det en tur tilbake til noe vi så i går. I krysset der broen går over Dordogne, i Lalinde, så vi masse svaner, og tenkte at vi måtte tilbake. De var der i dag og. Det var bare litt klønete å komme ned til elva, og når vi endelig fant et sted, var vel egentlig objektivene våre litt for korte. Men det ble litt bilder her og.

Disse blå øyestikkerne førte til et par «uæææh» for å være nærgående. Men de er jo flotte da.
«Søte» sommerfugler var det og!
Og svaner! Mange!

Besøk

Jammen dukka det ikke opp en av Bjørns venner på campingen. Heikki ble med på både middag og frokost, vi hadde god mat. Han farter rundt i hele ti uker, med en elbil fra Norge. Sprekt. Koselig var det, det hender jo at det er godt å snakke med andre enn hverandre hele tiden! 🙂

Sånn har vi det altså!

En overlessa paella på menyen!
Klar for å hogge inn!

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s