Fiatfast i 40…

Vi er i Alsace, bilen er i Colmar, på verksted, og vi er på hotell. Dette er ikke den verste plassen og være fiatfast, men kjipt er det jo.

Og det er nærmere 40 grader, i morgen sier værmeldingen at det blir det. Canicule (hetebølge) så det holder.

Det startet med en feilmelding vi ba om å få fiksa da vi hadde bilen på service i april. Etter det har den for det meste stått, så da vi startet ferien for noen uker siden, kom den igjen. Vi snakket med verksted som nullstilte varselet, og sa «bare reis, ikke farlig å kjøre med». Deretter gikk det to uker, før varselet kom igjen, bare at da var det ikke bare et varsel, det var umulig å sette bilen i fri, eller i revers. Vanligvis ikke en utfordring på motorveier, men litt verre når jeg skal parkere… Så i går morges gikk turen til verksted her i Colmar, som sjekka og brukte masse tid på å finne ut hva som er galt, og som skal fikse på torsdag. Bilen er 2017 ducato maxi med automat, og garantien gikk ut i april… Samtidig som vi hadde bilen på service altså. Så vi er litt irritert og har noe å ta opp med verkstedet hjemme altså!

Samtidig kan jo ting skje, med biler, eller med folk. Det er aldri kjekt å måtte endre planer, og vi er heldig som fant et hotell med plass. Til helgen er det stor vinfestival her i Colmar og alt er opptatt over alt. Så vi får håpe at vi er litt videre innen fredag! Kjipt også å måtte legge ut for ekstraregning som jo skal på reiseforsikring, spesielt når de ikke ringer tilbake eller er å få tak i. Selvfølgelig …

Det er varmt her, opp mot 40 innimellom og i alle fall midt på 30-tallet hele tiden. Vi går i skyggen, later som ingenting nå svetten spruter, og dusjer fire ganger til dagen. I kaldt vann. Det er aircondition her på hotellet, men den tar nok bare ti av gradene på toppen, så i dag var vi innom og kjøpte en liten en. Veldig hendig portabel airconditionvifte med vann i, som egentlig ødela ettermiddagshvilen. Det ble iskaldt! Supereffektiv altså 🙂

Vi var i Turckheim i dag og henta resten av tingene våre, og spiste god lunsj. Greit med det også gjort, så er det en ting mindre å tenke på før vi reiser nordover. Må nok oppover der for å kjøpe inn vin, men alle detaljer og planer må vi ser på på ny når vi har flytta tilbake i bilen.

Fint i Turckheim! Byen har mye å by på, vin, mat, varme og sjarm!
Skjønne Turckheim 🙂 Reis hit!

Feilmeldingen på giren. Men snart er vi på veien igjen!
Dette området med kanaler og blomster kalles for Petit Venice (Lille Venezia) i Colmar. Dette er jo en av favorittbyene våre, så vi holder ut i varmen noen dager mer enn vi tenkte.
EUROPA trenger litt stell altså… «Gear shift» sa mannen på verkstedet, han kjekke unge som kunne engelsk. Det går nok bra!
Supre salater og Tarte flambé er ikke å forakte. God vin har de og.
Vår nye redning i varmen (som bare trenger 8 watt og kan brukes med omformer uten strøm i bobilen). Homedic MyChill heter den 🙂 Nå er vi dobbelt-chilla på hotellrommet, og skal nok klare oppimot de 40!

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s