Stoppa av selveste Bundespolizei

De er jo ganske tøffe i trynet… Saken var, vi skulle over grensen til Tyskland, fra Frankrike, nord for Strasbourg. Antakeligvis kjeda de seg… og når de så bilskiltet vårt med EUROPA, vinket de oss til side.

Førerkort og pass og vognkort, samt det relativt tøysete dokumentet på norsk om at vi har lov å bruke EUROPA på mine biler. De studerte og leste og tok med seg alt bort i politibilen, og ble borte en god stund. Antakeligvis scanna de og oversatte på Google translate. Han unge tøffe snakket litt med oss. «Can you have ziiiz in Norwegen?» Sa han. Vi svarte og forklarte, og han sa «Cool!» Og forsvant igjen. Litt etter kom de begge tilbake.

Han tøffe gamle (ikke såå gammel!) kom og spurte om en setning han ikke forstod. Bjørn viste fram de originale skiltene som vi har liggende i gassskapet, sammen med et ekstra EUROPA-skilt til sykkelstativ til han tøffe unge. Jeg snakket prøvde å oversette en ganske komplisert setning om at skiltene er ugyldige hvis jeg bruker dem på en annen bil enn den som er registrert som den rette til disse skiltene hos Die Vegvesenet… Tror egentlig jeg snakket ham helt rundt. Men så sa de OK, og Danke Sehr og Gute Fahrt. Og det var det.

Jeg har tidligere tenkt at jeg skulle hatt en versjon av «skiltdokumentet» på engelsk, kanskje noen andre med personlig bilskilt har et slikt? I så fall er jeg interessert.

Mange var hysteriske på Facebook og deromkring om de nye personlige bilskiltene. At det ikke var lov i utlandet. At de ikke oppfyller en Wien-konvensjon. At andre land ikke er forpliktet til å godta dem. Det stemmer vel sånn sett ikke. Det viktigste argumentet i dette er at dersom noe er lovlig i Norge, Danmark, Belgia og Østerrike, så er ikke en gang tyskere interessert i å lage trøbbel for folk. Og det viktigste med Wienkonvensjonen alle snakker om er at skiltene skal inneholde bokstaver og tall, og være forståelige. Per nå er det bare Russland som aktivt sier at de ikke godtar personlige bilskilt, men dit skal ikke vi.

Vi har kjørt i Spania, Frankrike, Belgia, Luxembourg, Nederland, Tyskland, Danmark, Sveits og Østerrike med vårt EUROPA-skilt, og har snakket med mange tollere og politi om skiltet, men dette er første gang vi har blitt stoppa.

Så disse to var bare nysgjerrige, og det var kanskje allerede en varm og kjedelig lørdag.

Ellers var det selvfølgelig STAU og UNFALL og allslags, så vi var slitne i går da vi endelig kom fram, nord for Hannover, på Springhorstsee Camping. I dag har vi reist neste bit og er i Ribe, i dejlige Danmark. Litt kaldt, bare 27 grader. Fin tur i dag da, vi tok via Husum for lunsj og Bjørn fikk den beste Matjes han har smakt. Snadder! Se bilder! 🙂

Husum er idyll, flott liten by med masse god fisk, og god stemning.
Sluse og vipperbro slipper båter inn og ut,
Bjørns matjesild i dag i Husum.
Ikke akkurat oppløftende å kjøre gjennom Tyskland. Det går stort sett to timer mer enn beregnet, uansett!
Og der kom STAU og UNFALL og enda mer tid borte.
Solnedgang på Springhorstsee, der vi delte bord med to tyske damer, bordet var skjevere enn tårnet i Pisa, maten tok en time, og vi var så trøtte at ting virket rett og slett litt absurd. Snakket italiensk til kelneren Gino, og så på bryllupsgjester i andre enden av lokalet.
Menyen til Gino. 😉

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s