Traktor med kjølvann til Mandø

Det ble en innholdsrik dag. I morgens, (litt tidlig) tok vi avsted til Vadehavscentret utenfor Ribe. Målet var en traktortur ut i havet til Mandø. Øya har vei som er kjørbar bare ved lavvann, den ene veien kjørte vi i havet, mens hjemveien gikk på veien, som bare var delvis oversvømmet.

Det hele var ganske spesielt. Første gang vi har prøvd oss i traktortilhenger med baugbølge! Men utrolig morsomt.

Den lille øya har drøyt 50 fastboende, som nok mest driver med landbruk. Det er også et naturreservat og stoppested for sykt mange fugler! Omtrent alle, når vi ser på kartet, de som kommer fra Grønland, New-foundland, Sibir, Arktis og skal til tilsvarende steder på motsatt side av kloden. Vi så masse fugl, ørn, skarv, storspove og heigrer!

En del måker var det også. Og klegg.

Dagmar, en gang dronning av Danmark, kom i land til Danmark en gang på den hvite sanden utenfor Mandø, hun gifta seg med Valdemar i 1205. Jeg vet ikke hvordan forholdene var den gang, men i dag var det slik at vi gikk liksom opp på siste volden før stranden, og så bare vadehavet. Eller, siden det var lavvann, søle og gresstuster. Strendene er hele fem kilometer utenfor. Så alternativet for å komme ut dit, var traktor. (Som vi droppa).

Fikk allikevel litt til albumet i dag også. Det var flott!

Traktorbussen 🙂 Var morsomt!
Veien til Mandø. Tror ikke jeg ville kjørt bobilen over, for å si det slik.
Vadehavet og naturreservatet, det er så flott! I dag var det jo litt interessant lys også!
Masse fugleliv
Kirken på Mandø

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s