Fosser og sluseslasker

Endelig en dag vi er litt glad igjen i YR. Det skulle regne hele dagen. Det lynte og tordnet, men vi slapp unna! Båter, sluser og fosser i dag altså!

Da vi kom hit til Lunde i går, rakk vi akkurat dagens sirkus; at båtene møtes borti slusen. Det samme gjorde omtrent halve campingplassen og de som skulle reise med båtene. I dag gjorde vi det litt annerledes, vi kjørte til Vrangfoss først, og så til Eidsfoss. God lunsj ved slusen, fantastisk utsikt, og, i forhold til her ved campingplassen, omtrent ingen folk, så vi fikk gode bilder av alt som gikk nedover. Vi var jo heldige da, først kom «Victoria» og så kom den lille, «Telemarken».

Ved Vrangfoss er det hele fem sluser, med 23 meter høydeforskjell, og ved Eidsfoss er det to, og de to er de med høyest fall på hele fem meter. Veien ned til Eidsfoss var litt krøkkete, om du hadde kommet med bobil. Men med motorsykkel er det jo bare kjekt med litt grus og svinger, det går superfint. Bjørn er ganske flink å kjøre og 🙂

Siden vi er litt nerder på både vann og båter, ble det til at vi fikk med oss både et par oppoverbåter og noen nedoverbåter. Det så ganske nifst ut. Spesielt når de minste båtene (og kanskje også de minst erfarne) måtte først inn i slusen og sto der i fossen! (Sjekk filmen).

Det er fint her i Telemark, spesielt når YR tar feil. Men nå er sommerens eventyr slutt. Neste tur er i september, og i dag kom melding om at fra 15. juli er det greit å reise i nesten hele Europa. Hvor vi skal, er jo ikke bestemt enda, men det blir tur, kanskje ikke så langt, men ut. Jaffal til Danmark, for vi har billetter. Og Luigi (vår skjønne motorsykkel) blir med på turen.

Jeg håper vi snart ser slutten på corona, for vår del, og for de som har blir rammet så mye verre enn oss. Det blir ikke vanskelig å legge igjen tips verken i Italia, Spania eller Frankrike i tiden som kommer.

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s