Vi farter rundt, men det nærmer seg slutt

Klim ble det, nok en gang. Der havet er så vidt at horisonten buler. Der været skifter fra sekund til sekund. Det er søndag, 11 oktober, og på tirsdag reiser vi hjem. I mellomtiden fyker vi rundt på Luigi!

Luigi, en hissig italiener! Her på vikingborgen i Aggersborg.

I dag har vi vært i Løgstør, og fundert litt over hvorfor vi aldri har vært her før. Sjarmerende by! Havna er spesiell, og langs sjølinjen og stranden ble det i 1850-årene bygget en kanal, Frederik 7. kanal, som gjorde at skip og båter kunne gå inn til byen når vannet var for grunt. Kanalen er over fire kilometer lang.
Byen er som andre danske småbyer, gjenbruksbutikk på hvert hjørne, og lite søndagsliv, men det var endel morsomme ting også. Som gatemaleriene, og det er fremdeles blomster!

Kanalvokternes hus. Løgstør.

Vi var også innom Aggersborg, som er den største av vikingborgene. Det er en «trelleborg», en ringborg. Det trengs litt fantasi, for å se for seg hvor stort dette var, men 240 meter i diameter, (280 meter med vollgravene), 48 langhus, der mer enn 5000 personer bodde. Det må ha vært litt av et liv! Og utsyn hadde de, der på bakken. Det er mye himmel og hav her ute.

Vi stoppet også i Aggersund. Denne broen som alltid fascinerer, og som vi aldri liksom har hatt tid til å stoppe ved. Det er en fast forbindelse over Limfjorden. Havet til venstre og Limfjorden til høyre. Flott å se på, og med nok av historie.

Under den tyske besættelse af Danmark fik broen strategisk betydning for tyskernes transporter af mandskab og materiel til og fra Norge. Derfor blev der i 194344 anlagt et militært støttepunkt omkring den bestående af 11 betonanlæg på nordsiden og 6 på sydsiden. Desuden blev der anlagt minefelter og andre former for spærringer.[1] To store Flakbunkers på sydsiden og én på nordsiden findes fortsat og er tilgængelige. De øvrige mindre bunkers er enten blevet fjernet eller ligger på privat område uden offentlig adgang.
Fra Wikipedia

Aggersundbroen, som fikk betydning for tyskerne på vei til Norge!

Etter et kort stopp i Fjerritslev for litt lunsj, tok vi turen til Bulbjerg. Her var det veldig mye mindre folk enn i sommer da vi var der. Men havet var like blått og vått!

Havet ved Bulbjerg.
Fiskebåtene i Thorup strand er alltid et motiv. Fra i går kveld.

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s