The old thirthy-niner! Langs E39

Nå mangler vi bare den siste lille biten av E39… Veien fra Ålborg til Trondheim. Det er mange veier som har fått sin egen sang, vi tenker nok kanskje at denne også hadde fortjent en, her vi karrer oss oppover.

Vestlandet er stort! Det er i alle fall sikkert! Langt! 20 mil tar glatt fem timer. Ferjestrekningene er relativt hyppige, og noen av dem er lange, de og!

Men så er det vakkert. Jeg er ikke en person som ofte bruker akkurat det ordet. Men det er som om hårene reiser seg litt der nederst i nakken, når bjørken er nysprungen, himmelen så blå så blå, og snøen ligger som et teppe over fjelltoppene. Mer enn en gang har vi blitt overrumplet av den nasjonalromantiske følelsen og bare brutt ut i «Å Vestland, vestland…» eller «Norge i rødt, hvitt og blått». Men vi tar oss i det, og minner oss selv om at vi jo drømmer om den enden av E39 som er lengst syd.

Det kommer jo! Snart!

Men så til litt mer detaljer. Vi kjørte Haugesund til Førde. Der overnattet vi på Førde gjestehus og camping, som jo var så flott at vi kunne flytta inn. Dessverre er ikke Førde så mye å se på da, men siden solskinnsdager i mai nok oftest byttes ut med regnfull høst, ser vi poenget med å flytte alt inn i kjøpesentre. Det er mange av dem da.

22 grader i Førde, så bobilkokken slapp til ute! Var godt!
Kjekt med motorsykkel, enkelt å ta ut på tur, her oppover Jølstra. Dagen etter ble det Jølster, med postkortmotivene på rekke og rad.
Førde camping og gjestehus var en fantastisk flott plass.

Men så gikk veien videre, og nå er vi i Ålesund til etter 17. mai.

Fra Aksla, vi kjørte opp med Luigi (motorsykkelen), det går fint med vanlig bil og, men jeg ville nok helst ikke opp dit med bobil!

Vi er på Volsdalen camping. Et litt rart sted, men med flott utsikt!

Her sitter vi med et glass vin til langt på kveld!

Byen er jo flott, og det er utrolig kjekt å valse rundt her med kamera. Vi er nok i overkant interessert i arkitektur, og Jugend-byen innfrir jo sånn sett. Litt flaks (for ettertiden) at det brant i 1904.

Det er også mange måker her, naturlig nok!

Et lite fuglefjell 🙂
Toppen av fuglefjellet, bakfra!

I dag er det 16 mai, og det regner. Derfor ble det bilderedigering og blogging 🙂 I morgen er det nasjonalromantikken igjen, en stor båtparade skal gå like forbi oss her, og seinere skal vi bare kose oss i solen i byen og høre på korps som ikke har lov å si hvor de skal spille. De burde egentlig kledd seg helt anonymt, og rendyrka flashmob-konseptet. God 17. mai folkens!

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s