Dagens jobb

Shopping. Bjørn har fått på seg «kjøp vin-gliset» og vi har handla.

I går traff vi ei dame på en restaurant i Strasbourg, hun var fra Selestat og fortalte villig vekk om de beste rieslingene i nærheten. Hun fortalte jo mye mer da, om cruiseskip i Venezia som fikk motorstopp, og så lo hun godt da vi foreslo at hun burde ha med seg Hercule Poirot når hun i neste uke skulle til Egypt og reise på nok et cruise, på Nilen. Jojo.

Men vi strente nå avgårde da, det er ikke lange biten, sørover i Alsace. Innom Frey Sohler i Scherwiller, der vi smakte på et par helt greie rieslingviner. Så vi kjøpte litt. Det er en leverandør som faktisk leverer til Vinmonopolet, noe som slett ikke er vanlig her nede, det er så uendelig mange produsenter som aldri kommer til Norge. Litt dumt, kanskje, men da måtte kanskje polet ditsja alle andre viner enn Alsace… Det ble et par kasser her. Så videre til Chatenois, der det ikke var folk på jobb. Det var jo egentlig litt bra da, for da rakk vi Turckheim før den to timer lange lunsjpausen, der alt bortsett fra restaurantene er stengt. Der ble det mer vin, både bobler og diverse i fine flasker.

Vingliset, i Turckheim for anledningen.

Vi vandret litt rundt i de flotte gatene, mimra om alt det gode vi har spist akkurat her, og alt det gode vi har drukket, akkurat her, og koste oss. Over oss sirkla det storker, faktisk ganske mange. Det er bra, for det har ikke alltid vært sånn. (De har faktisk jobba hardt for å få storkene tilbake til Alsace, det er en annen historie).

Vi har et par dager igjen her i sør, nyter solen, og ser at våren og været er på vår side. Tror faktisk vi har fått litt rødfarge i ansiktet i dag.

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s