Allemannsretten

Som sagt, på vei mot Oslo for å plukke opp Bjørn, for så å frese nedover. Uten mål, men definitivt med mening. Kan være Malmø får besøk, Kjøben? Men ingenting er bestemt.
Leste noen tyske sider om stellplätze Norwegen und Süd-Schweden… Og kom alle steder over ordet allemannsrett. For (kjipe) tyskere må dette være ganske ok. De har med seg øl og vin og unterberger, hermetikk, pasta og fiskeutstyr så det skulle vel bare mangle at de skulle måtte betale på en campingplass?
Men allemannsretten gjelder.
Jeg lurer på hvor…
Like etter Risør i dag, svingte jeg ned, så et skilt mot Laget, hvor det skulle være camping, og kjørte med overbevisning… veien var knapt brøyta. Alle guttunger på 18 år og to dager var ute å prøvde den metallic-lilla råne-escorten sin, og veien var omtrent så bred som bobilen vår… det tok 20 minutter å komme til en campingplass hvos snøen lå helt opp til bommen som så definitivt (i tillegg til snøen) ikke ga rom for gjestfrihet…
Å finne en plass å overnatte i det fri er ikke lett. Rasteplasser har ofte forbud mot natteparkering. Og skal du inn på en eller annen vei, kan du regne med at den fører et sted, og at det ikke går å plassere deg i rimelig nærhet uten å havne på trappen til en hytte med en m5beamer og ingen snille mennesker i nærheten… Det går ikke å stoppe på møteplasser, og helt seriøst, folk er sjelden interessert i å ha en svær bobil (tysk eller norsk…) utenfor stuevinduet.
Jeg endte i Gjerstad kommune, en plass som heter noe som begynner på Brokeland… Cafe Cinderella er 50 meter herfra, den er åpen døgnet rundt. Lastebilparkeringen var stengt og alle trailerne står på tappen 50 meter andre veien. Hadde tenkt å slå meg sammen med dem, men fullt.
Så parkeringsplassen til Eurosparbutikken ble min redning. Er noen rånere som raser forbi her og. Men det går nå greit!
Håpe butikken ikke åpner før ti da… hmmm…
Allemannsrett ja… Gi meg heller en lysstolpe og et overvåkningskamera i nærheten!

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s