Siste dag her

Så fikk vi altså se en skikkelig elvecruisebåt, den kom i går, fortøyde ti meter fra oss, og gikk tidlig i morges. Lå med baugen opp i elven, og snudde før den seilte nedover. Ombord var sånn omtrent 100 amerikanere, litt sånn oh-my-god-amerikanere, som nok syns de 100 metrene bort til sentrum var drøye. Båten het Chardonnay, og var registrert i Dijon, hvem kan vel glemme det?
Den andre store cruisebåten vi så i går het van Gogh, tror de vil gjøre det enkelt for utlendingene…
Kvelden i går ble toppet med store beslutninger, for vår del, og et hekkans stort fyrverkeri fra rett over elven. Kjempeflott!
Vi ble sjarmert av en hyggelig dame i en vinbutikk i går, og fikk med oss litt Hermitage, så rundt forbi, det meste er grisedyrt, og sikkert for samlere, ikke drikkere, som oss… Så på flasker til både 200 og 400 euro… Men var ikke så kostbare våre altså. I butikken kom det inn et norsk par, og rekken av tåpelige kommentarer var lang. Vi var bare veldig ondskapsfullt stille, helt til vi gikk… Og Bjørn ikke klarte holde seg for å kommentere… Hvor crozes hermitage kom fra, og at det kanskje er litt enkelt å si at vinen kommer fra «gårdene rundt omkring» 🙂
Så måtte alt pakkes om, og når vi åpnet eskene fra Chateauneuf-du-Pape, fant vi ut at den sjarmerende vinmannen der har gitt oss feil årgang… Den snåtten! Står 2007 på esken, men det var 2008 som var i… Litt irriterende, og han tjente nok litt på oss der, men lite vi kan gjøre… Skal kjefte når vi kommer tilbake igjen! Og har tatt bilder! Så det så.
I dag blåser det sykt her, fra sør, og det er godt og varmt, for å si det sånn. Var bedre med nordavinden. Men vi har sykla, opp langs le Rhone den ene veien og ned den andre. Frukttrær, druer, masse aprikoser, elv og sluser i dag. Var flott.
I morgen reiser vi til beaujolais-distriktet, skal nok innom damen med katten i vinduet som selger veldig god vin med etikett hvor katten i vinduet er med:)
Handler mye om vin, men vi har litt å gå på ennå.
Bjørn hilser og klemmer fra oss her!

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s