Pruzilly

Så var vi midt i beaujolais, i en landsby med kirke, skole, noen og tjue hus, og en aire for bobiler med fantastisk utsikt over slettene ved Saone-elven. Som så mange plasser vi har vært, her skal det gå å se toppen av Mont Blanc, med 8410 meter. Kanskje en klar vinterdag, med kikkert!
Men utsikten er fantastisk! Vi sykla forbi her i fjor, på vei til Julienas, da bodde vi nede ved elven. Som og var flott.
Ikke ofte vi overnatter utenfor campingplasser, vi liker egentlig å hive ut bord og stoler, rigge oss til litt, det kan vi kanskje ikke her. Men på den annen side, det må være den fredeligste plassen i mils omkrets.
Vi er bare tre kilometer fra Julienas, som er stedet å krongle seg fram til om du er interessert i god beaujolais eller macon (som vanligvis er betegnelsen på den hvite lokale, selv om det finnes røde macon og) dyrket av henholdsvis gamay og chardonnay. Gode beaujolaisviner er mye bedre enn hjemme, for å si det sånn, her serveres de iskalde, og cru og village på flaskene er kvalitetstegn. De med best kvalitet er når det både står village og hvilken village det er… Bare 10 av beaujolaiskommunene har rett til å putte på cru og betegnelsen på sin egen village:)
Her vi sitter nå, er vi 100 meter fra grensen fra markene med cru Julienas, som regnes for den aller beste. Var borte å så på druene for litt siden!
I kveld blir det gourmetmiddag på oss i Julienas, i nabohuset til damen med vinbutikken med katten i vinduet, hun som også har katten med på etiketten som jeg skrev om i går…
Går bratt nedover til byen, men blir nok ikke sykling oppover igjen… Gleder oss:)
Klem hjem til alle!

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s