Tour-ettertanker


Nå har alle de norske turistene reist videre, bortsett fra oss. Det må være mange tusen som besøker Frankrike hvert år for å få med seg sykkelsirkuset, noen følger mange etapper, noen har med seg sine karbonsupersykler og prøver seg i trasseen, andre får med seg en eller to etapper. Med så gode norske prestasjoner er det ikke så rart. Sykkelsport har et litt annet innhold her enn i Norge. Det er helt vanlig og ok at gamlemor på 70 slenger på seg sykkelshortsen og tar seg en tur med sin fancy racer med Shimano 105, og når en ser på Tour’en, så kan det se ut som om Frankrike er et fantastisk sykkelland. Det er det og, ikke i veidekke eller sykkelveier, men fordi folk her viser respekt. Ikke snakk om å tute og frese forbi så vi skvetter utfor veien. Ingen som ville tenkt tanken på å sprute spylevæske når de kjører forbi. Det ville jo i tillegg være uhøflig.
Så kanskje derfor at Tour’en er så populær. Den må vel være det største gratis sportsarrangementet som finnes? En trenger ikke billetter til noenting, det er plass til alle, ungene elsker det, og i tillegg er det fint lite alkohol, for de fleste kjører en eller annen plass etterpå. Likner altså fint lite på en norsk fotballkamp.
Nå, dagen derpå, er det rolig igjen. Det er sikkert tre personer for hver syklist som følger med de forskjellige lagene, og en del hundre pressefolk og sponsorer. Alle skal ha hotellrom, parkeringsplasser, og vi så et av lagene var innlosjert langt utpå landet i går. Litt av et puslespill! I tillegg kommer alle turistene. Det var langt fra fullt på campingen, men veldig mange flere enn nå. Gap er verstby for en stor internasjonal folklorefestival. Tror ikke så mange bryr seg om det…

 

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s