Köln – ikke for biler

Fantastisk flott by, mye folk her, mye og se. Domen er nok det flotteste, men det er masse gateliv, selvfølgelig masse turisme. Vi har reist på elven i dag, det var en dyr, men veldig grei måte å komme til byen. Vi bor ti meter fra bredden, og har det relativt travelt med å se på båtene… Hvor de kommer fra, hva de har med seg, og så videre.

Denne bildekrusellen krever javaskript.


Og utrolig kult, i Köln skal det noe til for å få kjørt til byen. Du må innom rådhuset for å hente oblat for å kunne kjøre i bysentrum. I samme sleng må du ha med kjøretøydokumenter og kunne vise til at bilen din ikke forurenser og slipper ut masse guffe. Og så må du betale fem euros for å få oblaten. Som gjør at du kan komme deg inn i sentrum. Så godt som all parkering skjer under bakken, og det er også med på å gjøre det til en kul by.
Tenk om en skulle gjort sånn hjemme? Ser for meg debatten i Aftenbladet…. Men det er nok framtiden enten en vil eller ikke! Det medfører selvfølgelig også mer sykling til sentrum, flere fotgjengere, nesten gratis kollektivtransport, med høy frekvens i tillegg.
Så vi koste oss. Bjørn snopte ny Vaio, en bitteliten en, som er megakul! Vi spiste på NordZee, og vaste rundt og så på ting.
Kom over et sted hvor de hadde bilder av byen i 1945, det så ikke så kjekt ut! Presisjonsbombing hadde unngått domkirken, men ellers var det fint lite igjen. Alle broene var ødelagt, men det kan det jo være at tyskerne selv sto for. Uansett, krigene i Europa har satt spor. Det er nifst å tenke på alle folk, alle skjebner, alt vondt som har skjedd i løpet av historien. Ingen er uten historier om krigen, verken her eller i de andre landene vi har besøkt. Ekkelt å tenke på.
Nå er det en time på nett, takket være t-mobile… Den koster 8 euro, og alternativet er å kjøpe for 30 dager til 29 euro. Sånt er litt kjipt!
Men det er altså forklaringen på at ikke alle facebook-kommentarer blir svart på…

Klem hjem;)

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s