Stoppet i tollen!

– Åssen e det med dere da, har dere noe med dere? sa mannen etter at vi hadde blitt vinket inn. – Jada, vi har bilen full av vin, sa Bjørn, og tolleren fikk hakeslepp!
Vi hadde selvfølgelig også betalt toll for den, og de 2880 kronene for våre 80 flasker var vel verdt kvitteringen! Selv om han skulle se, og vi måtte ommøblere og vise fram, både inne og ute. Helt greit.
Bildet under er fra bilen foran, og det var etter at tre mannfolk pluss sjåføren hadde båret avgårde et par lass.

Selv om jeg sikkert fornærmer noen, kan jeg ikke annet enn si HAHAHAHAHA!!!!! Gjøre seg til fant for småpenger, bli dritflau over å måtte bære inn sine egne smuglervarer, miste alt du har kjøpt, og i tillegg få bot. Det er bare for teit, og vel fortjent! Satt i perspektiv, vi kjører rundt i biler til nesten millionen, er fullt klar over alle kvoteregler og hva som er lov og ikke lov, og selv om faren for å bli tatt er liten, er det rett og slett bare for dumt. I tillegg er det med på å bygge opp om harry-stempelet bobilister sliter med, og nei, det er ikke noe å skryte av på neste trekkspill-bålkveld-til-seint-på-natt-med-dritingsdrikking.
For vår del, ville det vært utenkelig å kjøre på grønt, for å spare 40 kroner flasken…

5 kommentarer

  1. Det var i Kristiansand, der er det slik at du først kjører på rødt og betaler, så kjører du ut igjen i køen og risikerer å bli vinket inn når du kjører forbi tollerne like bortenfor. Og ja, det er tilnæmet fri flyt i EU http://www.tax.dk/pjecer/told.htm 90 liter vin… hmmm…
   Men så er vi jo ikke med i EU.
   Sveits kan by på overraskelser, hvis du har med for mye og ikke betaler, vi var ikke klar over dette, og klarte å lure sveitserne for 140 kroner en gang…
   Ellers er jo reglene slik at hvis du kjører/går på grønt, og blir tatt med for mye, må du betale dobbel avgift for alt, altså 80 kroner for en flaske vin, i tillegg til at du ikke får ta med deg vinen med deg. Har du mer enn tillatte kvoter, altså for vinens del, 40 flasker per person, risikerer du å bli anmeldt.

   Liker

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s