Geografiske og historiske særegenheter…

Som vi typisk nok interesserer oss for… Llivia er en enklave i Frankrike, like ved den og et område, en by som er spansk. Egentlig er det tilfeldig, i dalen Cerdanya er det flere landsbyer som ble franske i 1659, men det de glemte, var å inkludere byer med annen status. Llivia var ingen landsby, men hadde status som hovedstad i gamle Cerdanya, og dermed ikke del av avtalen… Les mer på wikipedia:)

Etter dagens snartur til Spania, har vi reist videre til Cahors, i Lot, Midi-Pyrinees. Her heter den viktigste druen Cot, eller Malbec, så vi regner med å finne kjekke ting her. To dager i Andorra var også kjekt, men de er fæle til å feste i helgene… Vi måtte rett og slett sove litt på vei nordover! Ellers alt bra og klem hjem;)

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s