Broa til djevelen, vin, trøfler og andre delikatesser

Vi er altså i Cahors, og har vandret rundt i byen i dag, en nydelig middelalderperle med en djevlebro, Valentré heter denne. Vi har sett mange steder med en Pont du Diable, og lurt litt, bare i Frankrike er det minst 39. Opphavet til dette er sagn om at det var djevelen som bygget bruene, og han bygget dem helst over natta. Betalingen var sjelen til den første som gikk over, og sagnene forteller om forskjellige måter folket klarte å lure djevelen, den vanligste var å kaste brød, som en hund ville springe for å ta. Dermed slapp de å miste en verdifull sjel.
Byen virker egentlig ganske søvnig, og det er lite folk i de trange gatene. Veldig spesiell arkitektur, og lite ser ut til å være endret på. Antar de har strenge regler for slikt! Bortsett fra middelalderbyen og broen, går det i katedraler og kirker, og halvøya i elven Lot som har plass til alt dette er også fødested til Jean XII, som ble pave på 1200-tallet. Og de selger vin her, Cot/Malbec er litt uvant for oss i alle fall, pleier å assosiere druen med argentinsk vin, en den er like god på fransk:)

Nå skal det lages mat… Trøffler og confit du canard, kombinert med vår egen purée de pommes med mye ail og creme fraiche og løk i, og vin… I morgen bærer det videre! Plassen vi bor på er forresten flott, Riviere de Cabessut.

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s