Guiseppe Barberi er død

I vår lille landsby henges dødsannonsene på oppslagstavler. Og Guiseppe døde, aner ikke hvorfor eller hvem han var, men litt pussig er det å se oppslaget på vei til butikken. I dag sov vi lenge, og har sløvet ned på stranden, og i tillegg spist lunsj.

Siden vi er ved sjøen, ble det blåskjell på meg, min favoritt! Ellers har vi kost oss med Lommeparlør fra 1966:

«Hjelp!
Hent konstabelen!
Det haster!
Han er blitt overkjørt! Hjelp meg å bære ham. Han mister blod. Han dør!»
En hel liten historie det der! Så mye italiano kan jeg ikke, men klarer meg til hverdags!
Boken har morsomme innledninger til hvert tema, og grappa er «fælt». Vi aner en skepsis til olivenolje i denne teksten: «Det italienske kjøkken er meget godt, men kan i begynnelsen virke uvant på norske maver. Det er forøvrig ikke riktig å si at olivenolje inngår i tilberedning av all italiensk mat! Det finnes mange retter som ikke har vært i berøring med olje, som grillet kjøtt og fisk.»
Antar olivenolje ikke fantes i norske k-kjøpmannen eller samvirkelaget i 1966… Har ikke funnet noe om hvitløk i boken, ennå:)
Som vanlig, når vi er i Italia lar jeg meg fascinere av pasta. Hjemme velger vi farfalle, penne eller tagliatelle uten kritisk sans, men man skal ikke ha vært her lenge for å få med seg at de forskjellige typene pasta har forskjellig type saus knyttet til seg… Det hemmelige pastaspråket! Må finne ut av det:)
I kveld skal vi se solen gå ned i Middelhavet og drikke litt musserende. slitsomt…

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s