Hadde dere med bil? 

Damen spurte oss i resepsjonen. Vi så ut som spørsmålstegn. Men etter å ha sett oss litt rundt, forsto vi hvorfor hun spurte! Det er helt vanlige henge på en personbil bak. Ikke en sånn beskjeden liten og lett en, men en vanlig personbil. 

Det er store doninger folk kjører rundt med. Vi er minst, med våre ni meter. 

Men det er helt ok for oss. 

Vi er like utenfor Mystic, et steinkast fra grensen til Rhode Island. Været er nydelig. Skikkelig vårvær, vi har fått farge begge to. 

Vi kom i går, kjøreturen fra Andover gikk greit, det var mye og se på! Vi kjørte over Hudson river, på et gigantisk broanlegg, og der, et øyeblikk, så vi Manhattan. Litt kult. Ellers er planen å unngå de store byene. 

Mystic er en sjarmerende småby, med et stort sjøfartsmuseum og morsom bro. Mye rart å se på, vi har tatt masse bilder. Etter at vi var der i dag, skulle vi kjøpe brød. Siden det er et shoppingsenter like ved her tenkte vi at det vel var en smal sak. Tørkerull og brød. Tenkte at det var vel omtrent som et vanlig norsk kjøpesenter. 

Vi tok feil. 

Greia var, at når vi rundet en sving, så vi et enormt stort bygg, eller flere bygninger. Som et soria moria-slott. I turkis. 

Kan det være et fengsel? tenkte vi. Eller kanskje et hotell? Det sto shopping til høyre, og plutselig var vi i et enormt parkeringsanlegg, med sjåfører som parkerte biler for folk, pikkoloer, dørvakter, viftevakter, og da tenkte vi at dette sikkert var feil. 

Det var feil. Men lenger bortover, var det egen RV-parkering, og vi etablerte oss der. Det var et busstopp på siden, vi gikk for å se om det kom en buss, og den var der med en gang. Så busset vi ti minutter tilbake, før vi gikk av i en resepsjon som liknet på den vi kjørte feil i sist. 

Vi må ha sett ut som relativt månebedotne begge to. Det var gull og glitter. Sykt høy og bråkete musikk. Gamlinger i alle aldre, blått hår, gullhår, rullator, elektriske scootere. Og all verdens spill. Automater, rullett, croupierer som delte ut kort. Vi skulle jo til shoppingen. Vi så oss ut en retning, og bare gikk. Fort. 

Etter at vi fikk pusten igjen, var vi innom tre butikker. 

Det ble fire par sko. Det var skobutikker. 

Shopping = ferdig. 

Alt er stort i Amerika. 

2 kommentarer

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s