På farten i USA? 

Det er mange som spør hvordan vi gjorde det og hva som var bra og mindre bra. Her er en oppsummering, basert på våre erfaringer. Vi kjørte østkysten nordover til Boston, fra New Jersey i løpet av en toukers tur. 

Vi leide en helt grei bil fra www.roadbearrv.com. Den skiller seg nok ikke så veldig fra andre leie-bobiler. Priser finnes på siden deres. Les mer om bilen på Bobilverden, som skrev en flott sak.  


Kjøring gikk veldig greit, bortsett fra i New Jersey, holdt folk fartsgrensene, og var greie og høflige i trafikken. Det er bomveier i USA også. Prisen varierte fra 3-15$, og du bør ha mynter, vi vekslet til oss et par ruller med quarters. 

Parkering på kjøpesentre og restauranter gikk også greit, det er et land med god plass! Oftest løste vi dette ved å parkere litt langt borte på parkeringsplassen, for å ikke irritere noen. 

Camping

Overnatting ble campingplasser for vår del, prisene varierte fra 40$ til 90$, det er ganske dyrt, i forhold til hva som er vanlig i Europa. Det var ikke aktuelt for oss å overnatte i det fri, kanskje kunne vi vurdert det hvis vi hadde en mer anonym bil, men vår var nesten ni meter, og måtte slaide ut vegg for å få sengen til å fungere. 

Campingplasser er ikke rundt hver sving, for å si det slik. Vi lette og måtte planlegge i detalj, i tillegg er mange sesongåpne, noen åpnet ikke før slutten av mai. Nettstedet www.koa.com har oversikt over noen av plassene, seter en landsdekkende kjede som også har en grei app. 

Det går greit å overnatte gratis på noen store kjøpesenter, og på noen Walmarts-butikker, men ikke alle. 

Smarte apper

Når vi ikke kjørte selv, brukte vi Uber, som fungerte veldig bra. Grei måte å komme seg fram på, avtalt pris på forhånd og ikke noe lureri. 

Hadde vi vært lenger, hadde jeg også lastet ned starbucks-appen. 

Det varierte med skilting og info på severdigheter, men siden det er wifi nesten overalt, ble Wikipedia en god venn. Vi brukte xinfinity-nett og stop and shop-nett gratis nesten hele tiden. 

Hele turen vår kan du lese om her på bloggen. Har du spørsmål må du gjerne ta kontakt. 🙂 

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s