Oppvaskoppheng, boblekork og bøllebrett

Vi er i ferd med å bli klar til sommerens tur. Siden vi har ny bil, er det en del ting som må på plass før vi stikker, her er noen gode tips til ting som kanskje passer i din bil også!

Oppvask-oppheng!
To knagger er skrudd fast under kjøkkenskapet over vasken. Mellom dem er det strikker, som jeg kan henge krystallglassene i etter at de er vasket opp. Risikoen for at de skulle trille rett ut av bilen fra kjøkkenbenken var stor, men nå er dette løst. Strikkene kan også brukes til å henge opp den våte filler eller et kjøkkenhåndkle. Glassene kan selvfølgelig ikke henge er når vi kjører… 🙂

IMG_2478

IMG_2477

Høydelengdebredde
Ingen grunn til at jeg skal glømme det nå! IMG_2481

Den anvendelige boblekorken!
Skal du åpne vinduet bare litt bak når du skal sove? Da er champagnekork kjekk og ha i mellom i sprekken. Det gjør ingenting om den ramler ned heller. Når du er i varmen, er en slik kork smart å ha under vindusviskeren, slik at de ikke klistrer seg fast i frontruta. (Ingen fare for det her på Vestlandet, som dere ser på bildet). IMG_2483

Blending av vindu
Vi sover på langs bak i vår bybobil. Den er lang nok, til og med for Bjørn som er godt over 180. Jeg sover litt urolig, og har i tillegg en stor pute og ofte har jeg våkna med hodet godt oppi gardinløsningen, som er ganske skjør. Nå har vi blendet begge bakrutene, slik at de er lystette. Så da kan jeg og puten min kravle enda lengre bak. Vi brukte et liggeunderlag til 89 kroner, som vi skar til.

IMG_2466

Bøllebrettet
Det følger alltid sånne fancy skjærebrett med, eller i dette tilfelle, en glassplate over vasken. Bjørn er flink med verktøy og har lagd et bøllebrett. Det kan skjæres i, brukes til underlag for gryter eller grill. Det kan søles på, hakkes på, rense fisk på… Blir det slitt, fikser han et nytt. img_2469.jpg

Klissvåt både i og utenfor dusjen?

Ikke nå lenger. Jeg har lenge fantasert om en måte å dusje på uten å flytte på lemmen. Hvor skal du sette den når du dusjer? Og det blir kliss og vått over alt. Bjørn fant løsningen, litt parkettrester i eik, et puslespill, noen timer med fresing. Enda flere timer med pussing, før olje i mange lag, og lakk i mange lag, begge deler fra båtpusse-sortimentet. Nå renner vannet gjennom, og alt som trengs er å tørke over med en fille.

Kaffehylla
Denne er også Bjørns idé. Nå kan kaffemaskinen stå støtt, og vi slipper å flytte på masse greier for å få den ut. Den står ganske trangt, og er i tillegg festet i et hull bak på hylla, slik at får vi bråstopp, kommer den ikke flyvende. IMG_2470

Jordan vet hvordan
… eller hvordan det nå var. Klutboksen er nyttig og grei, og henger fast på en knagg. Lett å få tak i en våt klut enten du er ute eller inne. IMG_2472

Så er vi og EUROPA ganske klare.

IMG_2473

2 kommentarer

  1. Hei (igjen)!
    Her var det mange gode tips! Vi er snart på vegen igjen etter over 8 års hytteliv, og har nå en tilsvarende bil (Roller Team Livingstone Duo). Vi har truffet dere et par ganger i Bremen, men det er lenge siden (kommentar om dette et annet sted på sidene deres).

    Liker

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s