Frankrike for nybegynnere!

Er du fersk bobilist, vil til Frankrike men syns det er litt skummelt? Alsace ligger langs Rhinen, som danner grensen mellom Tyskland og Frankrike. Her kan du la deg friste av alt det franske, samtidig som det ikke er langt tilbake til Tyskland.

Vi har reist i Frankrike i mange år, og siden vi kan bittelitt språk, er det ganske enkelt, syns vi. Men jeg hører ofte at folk kvier seg litt for Frankrike. Språk er den største barrieren, franskmenn har (ufortjent) rykte på seg for å være vanskelige på engelsken. Trafikk er det mange som snakker om, men det er heller ikke noe problem. På motorveiene er franskmenn mye mer dannet enn tyskere, og høflighet og smil gjør kjøreturen stort sett til en fin opplevelse. Paris kan være litt heftig, men ellers er det rolig og greit.

Alsace-erfaringer fra sør til nord

Mulhouse har dritstilig bilmuseum, verdt et besøk… mye morsomt fransk, og noen kule nye biler også! Kjekt for bilgale og unger, er bane til å kjøre på og, for småfolk. Verdens største samling med Bugatti…Greit å parkere utenfor museet, også med bobil.  http://www.citedelautomobile.com

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Eguisheim – verdens koseligste småby, innenfor middelaldermurer. Emile Beyer og Leon Beyer er gode vinbutikker (de er i slekt!) begge har butikker på torget. Ber du om å få smake, så får du hele rekken. De fineste rieslingene er de beste kjøpene, men kjøp det du liker! Pinot noir er også bra! Mer om Eguisheim er her, og se flere bilder her.

Colmar er Frankrikes Venezia og fortjener et stopp. Her må dere smake på Tarte flambe, som er «hvit» pizza på tertedeig med forskjellige lokale oster, eller sopp, eller bacon, og to tre andre ting. Det er fantastisk.

Er du kjempesulten, gå for Choucroute: https://en.wikipedia.org/wiki/Choucroute_garnie som drikkes med hvitvin, helst en tørr riesling. Dette er heftig svin, pølser, surkål (fransk sådann) og mye mat… Veldig autentisk.

Turckheim bør besøkes for kul arkitektur. Mat er alsassisk, men beste grunn til å stoppe her er den beste Cremant d’Alsace på bare hvite druer. Minst to kasser må være med hjem, de koster under ti euro☺ Du finner dem i Cave de Turckheim.  Du får selvfølgelig smake alt de har, om du smiler og sier «degouter s’il vous plait». ☺

Haut Königsberg er kul borg på en topp. Kult for unger og alle andre.

Natzweiler-Stuthof er en konsentrasjonsleir tyskerne drev i Frankrike. Har ikke vært der, men hørt at det er et veldig bra museum og bra plass å besøke, i alle fall om du er interessert i historie.

Vosges-fjellene er natur og ville dyr og utsikt så det holder. På vei nordover er de der på venstre side hele tiden. Vi besøkte Grande ballon i fjor. Klikk her for kart.

Så er det bare Strasbourg igjen… Favorittby, men småstedene er definitivt kjekkere!

Alt dette kommer du over i løpet av to-tre dager, om du har det travelt. Du kan gjerne bruke to uker og.

Etter Alsace er det passe langt å kjøre til Köln, som er en flott by. Der kan du sitte å drikke fransk øl og lengte tilbake over til andre siden av Rhinen.

God tur!

3 kommentarer

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s