Vi ELSKER camping

Nordmenn er glade i camping. Selv kan jeg huske speiderleire på sommeren, der ukevis foregikk i telt. Det føltes sånn. Hjemme spedde vi på feriefølelsen med å slå opp teltet i hagen. Der bodde jeg og broderen hele sommeren, eller jeg og klassevenninner. Sammen med kasettspiller som spilte Slade, fuktige soveposer og lassevis av Donaldblader. Vi gikk og badet på stranden. Så gikk vi hjem til teltet og hang håndklærne over bardunene.

Reisens lengde var ikke avgjørende. Når våre unger var små, gikk turen ofte til Jæren, like borti hogget. Bading og telt. Men vi reiste også langt, et år skulle vi til Paris, men så svingte vi feil i et kryss (før GPS), og endte med ei uke i Amsterdam i stedet.

Skjermbilde 2018-06-19 kl. 13.13.28

Geir Svardal kom denne uken ut med boka «Camping – det gode liv langs landeveien». Her sneier han innom det meste som campingfenomenet består av. Tidligere var camping gjerne løsningen når tiden, eller pengene var knappe. Nå reiser vi gjerne på flere sydenferier i året, men for veldig mange er livet på veien det som står høyest på ønskelisten. Vi elsker camping.

Boka tar også for seg det sosiale med campinglivet, at vi treffer andre, og kommer i prat om dette og hint. Er det slik at nordmenn egentlig trives best på en øde hytte på snaufjellet? Fred og ro er fint det… Men landeveien lokker. Alltid.

På tide noen sammenfatter campinghistorien! Tenker denne boka får plass i bobilbiblioteket vårt 🙂
Et av bildene fra boka. Husker du dette?
Skjermbilde 2018-06-19 kl. 13.23.27

Her er et bilde fra dagens situasjon, det har forandra seg masse!
Skjermbilde 2018-06-19 kl. 13.26.22

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s