Å kjøre på Autobahn

Bjørn ble nylig intervjuet om tema til nettsiden reisepluss.no.

Kjøring på Autobahn er krevende. Stadig ser vi fæle bilder av biler som har kræsja, og de fleste av ulykkene skjer fordi sjåføren bare i et lite øyeblikk er uoppmerksom. Jeg har en følelse av at vi hver gang snakker om avstand. Hver gang når vi starter på motorveien sørover i Tyskland, gjentas samtalen om AVSTAND. Dersom vi holder nok avstand til den foran, har vi litt bedre sjanse til å ikke havne i trøbbel.

I intervjuet kommer Bjørn også inn på en del andre ting, hvor du bør fylle, når det er greiest å kjøre, når du bør stoppe og litt til. Lenken er litt høyere oppe 🙂

Kjør pent da!

img_3387

3 kommentarer

  1. Autobahn er grei å kjøre på og som det pekes på er det viktig å holde god avstand til bilen foran. Avstanden må stå i forhold til farten man holder. Det hender det er full stopp og da skjer tingene raskt, husk nødblinkeren i slike tilfeller det er godt varsel for de som ligger bak. For tiden er det mye veiarbeid så man må være tålmodig til tider, men stort sett går det fint. Viktig at man unngår de verste tidene inn til byene som søndags ettermiddag, før og etter arbeidstid. Søndag formiddag er glimrende tid da slipper man de endeløse mengdene med trailere og trafikken går jevnt og fint. Ikke minst sjekk speilet hyppig og særlig ved filbytte må man være helt sikker på at bilen bak ikke er for nærme. De kan komme utrolig fort, du ser et lys langt bak, ser fremover, ser så bakover for så å sjekke avstanden på nytt i det samme farer en bil forbi i vanvittig fart. Det var lyset du så laaangt bak for et øyeblikk siden. Er man oppmerksom og følger godt med vil det gå veldig bra, har mange tusen kilometer bak meg uten noe spesielt har skjedd på disse veiene.

    Likt av 1 person

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s