Topptur

Vi er i Chamonix-Mont-Blanc, der verdens første vinterolympiade fant sted. 1924 var året, og det må ha vært en strabasiøs reise for ganske mange av deltakerne. Norge fikk fire gull og toppet dermed både poeng- og medaljeoversikten.

Sommer i dalen er noe helt annet. Det er varmt og godt, opp mot 30 grader, men været veksler fort. Og det er mye å se på. Fra Camping les Marmottes ser vi opp på en svær bre, som ligger foran selveste Mont Blanc. Når skyene gir et lite kikkehull, ser vi nordsiden av fjellet.

Tidligere har vi kjørt gjennom tunnelen, under Mont Blanc, fra Italia, og kastet oss rett ut på motorveien, uten å stoppe her. Det er det bare dumt å gjøre, for her er det masse å se.

Vi kom ikke den veien denne gangen, vi kjørte fra Colmar, via Basel, Bern, Fribourg Vevey, Montreux og Martigny, så opp et par fjell, over grensen og ned denne dalen. En veldig fin tur! Veier som norske fjellveier siste biten, og enormt masse og se på.

Vi blir her noen dager, og bilen får hvile litt. Her er det gratis tog (GRATIS) for turister, som tar oss dit vi vil. Attraksjonene er ikke gratis, i dag prøvde vi en, toget til Mer de Glace. Det var en bratt tur, toget stoppet på 1913 meter. Selvfølgelig er det topp restaurant på toppen, og vi koste oss med antakelig veldig langreist torsk! Og god vin.

Vi har bestilt tur opp på Aiguille de Midi, sykt høyt, og dit skal vi på torsdag. To gondolbaner og det nærmeste du kommer Mont Blanc, om du ikke skal finne fram isøksen og klatre bortover…

Grugleder meg til det 🙂

Breen foran storfjellet!

Utsikt!

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s