Geitesti og bukk!

Sto opp i dag til helt skyfri himmel. Fjellene troner langt der oppe, jeg har kink i nakken av å se oppover hele tiden! Varmt er det også, og vi har vært oppå fjell i dag og.

Parc de Merlet er en dyrepark der dyrene går fri, og vi er gjester. Ideen er å ha autentiske dyr fra området, men en morsom lama hadde også fått plass.

Vi koste oss i timevis. Maten var veldig «Savoie» (regionen vi bor i), hjemmelaget og heftig. Etter lunsj gikk vi den blå ruten, etter at vi hilste på den store steinbukken. Det vi ikke tenkte på, er at høyde, varme og anstrengelse kanskje ikke er god blanding… Så en tøtsj av utmattelse ble det. Skjønner meg ikke på de som driver høydetrening, det er jo galskap!

Selvfølgelig var den blå løypen den mest krevende og lengste. Høres kanskje ikke langt ut å gå drøyt 6,5 kilometer, men det fleste meterne var oppover. Helt sikkert.

Absolutt å anbefale, denne parken, men vær forberedt på litt slit!

Tips for å besøke parken

Parken ligger ovenfor jernbanestoppet Les Houges. Du kan kjøre hit, eller ta toget. Du kan også kjøre helt opp, hvis ikke bilen er lang, men det anbefales ikke. Er du seint ute, er det nesten tre kilometer å gå opp til inngangen. OPP. Hele veien. Hadde vi kommet hit med bil, så hadde vi nok snudd nå vi så hvor langt det var å gå, på grunn av varmen, avstanden på tre kilometer, og høyden, det var veldig bratt oppover.

Vi tok som sagt toget, gikk av på Les Houges, og ble hentet av skyttelbuss, merket med Parc de Merlet. Lykken ville ha det til at sjåføren skulle ha lunsj, og dermed kjørte helt opp, og sparte oss for den siste jysla bratte bakken opp fra øverste parkering.

Det er ikke toaletter i parken, bare ved inngangen.

Husk kamera. Utsikten er fantastisk! Og dyrene og.

Minner om at dersom du er turist, er alle togene gratis.

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s