Minner fra Sovjet

På natten til 10. juli 1967 kom noen sovjetiske soldater til et nes på sydspissen av Rügen. Noen måneder senere var det en radarstasjon, verksted, lagerbygninger, vognhall, bensinlager og 60 soldater, offiserer pluss familier.

Klein Zicker heter stedet, som nå er mer sjø, himmel og ferieparadis igjen. Ni eiendommer ble tatt, og ble seinere solgt tilbake fra staten for tre pfennig til bøndene . Radarstasjonen stod til lenge etter at østblokken «forsvant». Det er mange slike gigantanlegg her på øya, noen viser fremdeles, andre er mer eller mindre borte. Men litt nifst å tenke på hvor enormt stor innvirkning Sovjet hadde såpass langt vest.

Vi koste oss så med kake i dag… Litt småkaldt og litt småregn, men fikk med oss masse flott å se på i dag også. Her er litt flere bilder.

Apfelstrudel er jo godt, et par biter jaffal!
Vinterlys er flott, om enn det ble lite blå himmel!

Store deler av øya har brosteinsveier. Vi har lurt på hvem sin idé det var. God er den ikke. Fikk oss til å tenke på sykkelbrostein i Roubaix, der det er om å gjøre å gi på det du klarer, for ellers ramler du nedi alle hullene…
Med litt mer lys kunne vi sett litt mer fugler!😀

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s