I Tyskland må du bruke maske

Vi hadde sjekka på forhånd. Så vi var klar over hvordan det var. Vi skulle inn og ut, for litt vin, egentlig. Så turen gikk til Citti i Flensburg.

Vaktene sto ved inngangen, og de som ikke hadde med seg (og på seg) masken, fikk en gratis. Det så ut som billig papir.

Munnbindselfie! Vi er de kuleste!

Før noen starter å bli hysteriske. De maskene vi har på oss er ikke kirurgiske sterile masker. Vi hadde med oss det også. Men de aller fleste vi så, hadde masker som lignet på våre. Butikkene hadde også slike, og våre, fra Pro-Service i Sandnes, er tre lags, med tett bomull, men altså ikke sterile. Vi vet det altså.
Og valgte å bruke disse. For som beskyttelse fungerer de greit. Dersom du lurer på noe i forhold til de forskjellige typene munnbind, og hvorfor de vi bruker er bedre enn ingenting, les denne saken fra NRK.

Uansett, bussturer, kafébesøk, alle butikker – munnbind.

Men vi fikk gjort det vi skulle. Turen inn i Tyskland var helt uten noe slags kontroll, og hjemover var det virkelig smart å sjekke på tomtom’en hvor køene var størst. 17 minutter på E45/A7, (motorveien altså) og sju minutter på riksvei 200 til Kruså. Vi kjørte gjennom Flensburg og over den grensen. Ellers kan det lønne seg altså, å sjekke den enkelte grenseovergang. Hvorfor ser du her. Politiet anbefaler Pebersmark, 22 km vest for A7, men sjekk om den er åpen før du skal reise!

Krusågrense, litt kø men ikke særlig med kontroll.

Turen nedover gikk riktig fint. Kjekt å ikke se på fartsgrensene, vi lot hengeren og motorsykkelen stå igjen her i Bogense, så jeg tenkte ikke i hele tatt på å holde de lovlige 100 med henger 🙂

Det fristet lite å lunsje i Tyskland, så det ble en flott fiskemiddag i Aabenraa!

Favorittbrennevin… for kalde kvelder og fine sommerpastisdager!

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s