Sommer i september

Ja, vi er på veien igjen. I dag er det 24 september, og vi sitter i solen på Rømø. I morgen blir det Sylt-Fähre over pytten, Vadehavet. Dette innlegget publiseres 17 oktober, da har vi kommet hjem igjen 🙂

Så vi reiste altså, i går. Det var omtrent 30 biler som skulle på ferja fra Tananger, og bare en bobil. Vi hadde bestilt i restauranten, og billetten har jo vært flytta… så restaurantbestillingen sto på 31. mars. Det var da vi skulle ha reist… Litt rart. Men vi fikk god mat og god vin. En litt bølget overfart, men det gikk veldig greit.

Plassen her på Rømø er bare nydelig. Badene er gigantiske og flotte, og det hjelper masse at det også er sol.

Siden dette er eneste måten for alle med bobil å komme seg til Sylt, er det mye folk. Overraskende mye. De fleste er tyskere, men sveitsere, nederlendere… og noen få dansker.

Oasen på Rømø, i Havneby.

Det er munnbindplikt på båten, så alle går med munnbind. Absolutt alle. Bortsett fra ei som hadde sånn skjerm… Også i Danmark er det slik, i alle butikker, bensinstasjoner, vel, jeg måtte ta det av da vi ble stoppet i passkontroll.

Sånn sett, føler vi oss nok ganske trygge på at dette i alle fall ikke er verre enn å være i Norge, med bussreisende, uforsiktige ungdommer… vel, det kan jo skje den beste å bli smittet.

Vi måtte ha litt diesel også, det var ganske billig. 🙂

Vi blogger, selv om det ikke er i «real time». Alle innlegg på turen publiseres etter at vi har kommet hjem denne gangen. Hensikten er ikke at folk skal diskutere at vi reiser, hvor vi reiser, og så videre. Det er lov å reise. Når vi kommer hjem har vi satt av dager til karantene. Vi gjør ingenting som øker smittefaren, heller tvert i mot. Masker hele tiden, få butikkbesøk, ingen bryllup eller bussreiser, så få andre mennesker som det går an, og så skriver vi nøyaktig dagbok over hvor vi er og hva vi gjør, hvis det skulle bli nødvendig med smittesporing.

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s