Mere Melfar

Det gamle navn Melfar betyder «farvandet man rejser mellem» eller «den mellemste overfart»

Wikipedia
Hjorten trives her, like ved campingplassen.

Navnet Mæthælfar ble brukt allerede på 1200-tallet, og seinere ble det til Melfar som kortform, og nå altså Middelfart. I dag, 9. oktober, har vi fartet rundt her på Hindsgavl, på slottet, langs Lillebæltstien og i byen. det ble også en tur til Fredericia, før regnet skremte oss hjem. Hjorten fikk vi også med oss, selv om de store kronhjortene plutselig ble litt sky.

Hindsgavl slot er nå et hotell, med alt det innebærer. Største delen av virksomheten er nok luksusweekend og konferansevirksomhet. Vi gikk en tur rundt, og fant flotte blomster og grønnsaker i hagen. Badeplassen nede ved fjorden frista litt, men det er blitt kaldere i været. Ferien vår startet på 18 grader, i morges var det nok heller åtte.

Vi tok turen til Fænø. Det vil si, til Fænøfergen. Området rundt ferjeleiet var ganske så privat, omtrent mer som om det var i Tyskland, i følge alle skiltene med «ingen adgang». Men når vi så alle bobilene som parkerte nede på rasteplassen for helgen, så var det egentlig forståelig, at turistene kan holde seg til den fantastisk flotte Lillebæltstien, som strekker seg veldig langt rundt langs sjøen.

Fænø-ferjen. Litt baktung!

Fredericia var et fint stopp. Over gamle Lillebæltsbro og sju-åtte kilometer. Akkurat passe for Luigi (vår Piaggio MP3). Koselig by med store handlegater og mange restauranter. Føltes litt trangt på matbutikken, og vi er drittleie av munnbind. Danskene er ikke like flinke som tyskerne med å ha dem på i butikker og der det er trangt og avstand ikke går. Så når vi kommer, er det nok noen som ser rart på oss. De holder i alle fall mere avstand… Så vi vinner 🙂

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s