Ikke tur uten et bilmuseum…

Stribe Automobilmuseum, det ble tingen for den mest regntunge dagen (vel, egentlig den eneste) på ferien.

En sånn dag hvor regnet er høstlig, kaldt og ganske trøstesløst, det var i dag det skulle være sånn, vi var advart og klar. Jeg var selvfølgelig litt panikkslagen, det der med å komme seg vekk fra surklende gress når det pøser, er omtrent som post-traumatisk stress for meg. Vi husker ferien i 2008. Vi ble slept på plass på en campingplass i Edinburgh, med traktor, fordi det var umulig å kjøre, og hele campingplassen så ut som om Roskildefestivalen hadde vart til langt utpå høststormene. Og vi husker den lille Peugeoten som trakk oss ut av sølen i Chablis, der vi stod til knes… og så husker vi den flate gressmatten i Tintagel i Cornwall, der sølen spruta, og Wales… Ja. Dere tar tegningen…

Bjørn sier at det aldri har hendt at noen ikke har kommet seg videre! Han har helt rett. Og i dag holdt gresset da vi kjørte, for været var for ille til motorsykkelkjøring.

Men noe måtte vi finne på. Stribe Automobilmuseum har åpent torsdager, mellom 13 og 17. That’s it. Så utrolig flaks for oss at det var torsdag 8 oktober vi var her. Og at det regnet.
Vi var ganske på tiden, og ble tatt i mot av en entusiastisk eldre mann som fortalte om bilene. Om Cadillac’er, Rollser, Renaulter, den eldste 1909, som var i kongefamiliens eie før den kom til museet her. Om MGer og mye annet. En lekker Fiat 124 Sport Spider med Pininfarina-logo fra 1971. To snasne Mercedeser. Noen skikkelig gamle Fiater som jeg aldri har sett før. En Fiat Targa X9/1 som Bertone har designet (fra før 1982 og som originalt het Autobianchi A112 runabout med motor og drivverk fra Fiat 128).

Det begynner å bli litt nerdete nå ja…

I tillegg var det en stor samling med supre motorssykler.
Museet er en samling, blitt til ved en manns «galskap», en samler. Så har det balla på seg. Noe var kjøpt inn i USA, noe var tatt i mot i innbytte. Det var i alle fall spennende å få en kikk. Les mer her om bilene og eieren.


Vi brukte litt tid. Det regna jo. Sjekk bildene! 🙂

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s