I vinen!

Ammerswihr, Riquewihr, Hoheneck, Ingersheim, Turckheim, Wintzenheim… Skulle tro vi hadde bruk for skoletysken her?

Vi har fartet rundt, stort sett med motorsykkelen, og sett på vin, kjøpt vin, sett på bindingsverkshus, drukket kaffe, og hatt det ganske kjekt! Været er greit, men litt i kaldeste laget. Når solen kikker fram er det supert!

Referansen til Tyskland er ikke så merkverdig. Området her har vekslet fra en side av grensen til den andre. Alsace var innlemmet i Tyskland under andre verdenskrig, og har også en egen konsentrasjonsleir. Men nå er det stort sett stedsnavnene som er igjen. Vi traff på noen som snakket alsassisk her i byen for noen dager siden, men det hører (dessverre) til sjeldenhetene. Det går i fransk. Ellers har vi fått oppdatert oss på Maria-kult i området, de er (var) litt rare! Trois Epis har en egen historie, som er fascinerende, men stedet var bare tøys å dra til.

Ikke noe særlig å rope hurra for, Maria i Trois Epis.

Det er jo ingen tvil, om at det er vinen som er hovedsaken her. Sylvaner, gewurztraminer, pinot gris, pinot blanc og ikke minst riesling er det det går i. For vår del, riesling. Ingen er så knusktørre og fine som de du finner her. Vi har også kjøpt endel cremant, som er den lokale bobleversjonen. Her vi er nå, får du ikke kjøpt champagne, de mener den egne lokale er bedre. Vi er litt enige! 🙂

Cave de Turckheim er nærmeste nabo!

I dag var det marked her i Turckheim. Mest imponert var vi av østersdamen, som glatt åpnet de gullgode delikatessene. Men mye annet også å se på!

2 kommentarer

 1. Helt fantastisk å følge dere…Litt «morsomt»du nevnte køen dere sto i på nedover turen,den så vi,milevis…da var vi på vei hjemover.
  Ja enig i at det var litt kaldt i Tyskland,vi våknet til 3 gr.siste morgenen..Har vært 4 uker på hjul,fantastisk tur til Dilomittene,vakre Østerike,Italia med sin charme,og var med på drueinnhøsting hos vennen vår i Dogliani,og kokeboken deres var med oss.Herlig å følge dere,mange gode tips vi tar med oss til neste tur.God tur videre.
  Hilsener fra Nina

  Liker

  1. Tuuusen takk 🙂 I dag er siste dag her i Turckheim, så blir det by for alle pengene, Strasbourg. 🙂 Gruer litt til Tyskland hjemover, men vi tar vestsiden opp, og Bremen som et stopp tenker jeg! Godt dere har hatt fin tur! 🙂

   Liker

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s