Det ble kyst!

Mye vind, mye vær, men alt går fort over, og vi er fremdeles i shorts! Le Tréport er en kul by, foreløpig omtrent uten nederlendere og belgiere. Vi spekulerer i om de heller reiser til den mer omtalte Etretat, eller om det er strendene lenger sør i Normandie som lokker.

Le Tréport er badeby… Masse sjarm, men vi har ikke prøvd vannet.
Bjørn tok bilde av tidevannsforskjellen. Ganske masse vann som går inn og ut. Lenger sør i Normandie er verdens største tidevannskraftverk. Her protesterer de mot vindturbiner til sjøs.

Vi har vært her før, i 2015. Lite har forandret seg, campingen er stor og fin, og omtrent midt i byen. Blåskjellene og måkene er overalt. Vi liker best blåskjellene… Men måkene har sin sjarm også!

De som tror at de hvite klippene bare hører hjemme i Dovre og deromkring, tar feil. Men kanskje en gang hang denne kysten sammen med den britiske? Det er ikke så ulikt, uansett.

Dette er siste stopp. Vi kunne nok vært i Frankrike en måned til, for den del. Den lange ufrivillige stoppen i Nederland ødela jo en del for oss, selv om vi jo vet å kose oss uansett! Nå er det nesten 700 km til Eemshaven og båten til Norge, og den etappen er i morgen!

I dag har vi gått på tur til Picardie, det er like borti svingen, men det ble lunsj med bobler og østers. Mers-Les-Baines heter det på den siden av slusen, og det er ganske sjarmerende. Alle hus har damenavn, og de har brukt hele regnbuen i dekorasjonene.

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s